Fiat: Ποιος μπορεί να είναι ο άσος στο μανίκι της;

Κοινοποίησε το άρθρο
fiat

Η κύρια ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να έχει ήδη κάποιον άσο στο μανίκι της, ποιος είναι αυτός; 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Fiat θα κυκλοφορήσει αρκετά νέα μοντέλα.  Οι φήμες ισχυρίζονται τουλάχιστον δύο νέα μοντέλα στην κατηγορία B και τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο στις κατηγορίες C και D. Γίνεται λόγος για ένα νέο Fiat Panda και την πιθανή επιστροφή του Punto, κάποια από τα νέα αυτά έχουν ήδη επιβεβαιωθεί επίσημα από τον όμιλο Stellantis.

Ποιο θα είναι το ατού της Fiat;

Γίνεται επίσης λόγος για τουλάχιστον δύο SUV που θα πλαισιώσουν το Fiat 500X στη γκάμα του κατασκευαστή, με το τελευταίο να αυξάνεται ελαφρώς σε μέγεθος.  Όμως οι συνήθεις καλά ενημερωμένοι πιστεύουν ότι υπάρχει και κάτι άλλο στο μέλλον της Fiat που προς το παρόν δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Εν ολίγοις, η κύρια ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει και έναν άλλο άσο στο μανίκι της, μια έκπληξη που θα μπορούσε να ανακοινωθεί από την Stellantis όταν ο όμιλος αυτοκινήτων ανακοινώσει επιτέλους το πρώτο του βιομηχανικό σχέδιο.  Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο τι μπορεί να είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουμε καταγράψει προηγουμένως.

Θυμίζουμε ότι στις προθέσεις της Stellantis, ο οίκος του Τορίνο πρέπει να πρωταγωνιστεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική.  Αν στην πραγματικότητα στη Νότια Αμερική τα πράγματα πάνε ήδη πολύ καλά για την ιταλική μάρκα σήμερα, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο στην Ευρώπη, όπου τα πράγματα ναι μεν πάνε ικανοποιητικά, αλλά ορισμένες τρύπες σε στρατηγικά τμήματα της αγοράς, προφανώς επιβαρύνουν τις συνολικές πωλήσεις.

Και στην αγορά των ΗΠΑ; 

Η Fiat δεν θα αποχαιρετήσει τελικά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares υπόσχεται ότι τα μελλοντικά μοντέλα της τορινέζικης εταιρείας θα είναι καλά και για αυτήν την αγορά.

«Εργαζόμαστε σκληρά για ένα σχέδιο για την αναζωογόνηση της μάρκας Fiat στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Ταβάρες σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Ντιτρόιτ.  Ο κύριος ιταλικός οίκος δεν έχει δείξει δημόσια τα μελλοντικά του προϊόντα, αλλά «είναι πολύ συναρπαστικά», ισχυρίζεται.  «Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος».

Εν ολίγοις, αυτό που υποδηλώνει ο νούμερο ένα της Stellantis είναι ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα Fiat, για τα οποία λίγα ή τίποτα δεν είναι γνωστά αυτή τη στιγμή, θα μπορούσαν να είναι τέτοια που να έχουν απήχηση και στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια αγορά που ήταν πάντα πολύ δύσκολη για την εταιρεία με έδρα το Τορίνο.

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στις πολλές φήμες που αφορούν τα μελλοντικά μοντέλα της Fiat υπάρχουν τουλάχιστον 2 ή 3 νέα μοντέλα στις κατηγορίες C και D της αγοράς.  Αυτά περιλαμβάνουν επίσης τον απόγονο του Freemont και τουλάχιστον μερικά ακόμα SUV.

Η παγκόσμια Fiat 

Μόλις η Fiat καλύψει τα κενά της και λανσάρει νέα μοντέλα στις σωστές κατηγορίες, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα για την κορυφαία ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Την 1η Μαρτίου 2022, η Stellantis θα αποκαλύψει τα μελλοντικά σχέδια των εμπορικών σημάτων της, σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα για το μέλλον της Fiat, που από ότι φαίνεται φιλοδοξεί να γίνει η παγκόσμια μάρκα του ομίλου.

Θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις εξελίξεις της μάρκας και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον.