Πρεμιέρα για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Ford E-Transit

Κοινοποίησε το άρθρο
ηλεκτρικό Ford Transit

Το E-Transit, που αναμένεται στα καταστήματα των Eυρωπαίων εμπόρων Ford από τις αρχές του 2022, αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας επένδυσης της εταιρείας στον εξηλεκτρισμό, ύψους άνω των 11,5 δις δολαρίων μέχρι το 2022.

 

Με ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 67 kWh, το νέο E-Transit προσφέρει μία εκτιμώμενη αυτονομία έως 350 km στο μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP, 1 τιμή που είναι αρκετή για τις καθημερινές απαιτήσεις ανεξαρτήτως διακυμάνσεων στο φορτίο του οχήματος και τις καιρικές συνθήκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

Το γεγονός αυτό καθιστά το E-Transit ιδανικό για χρήση σε αστικό περιβάλλον, προκαθορισμένες διαδρομές και παραδόσεις εμπορευμάτων εντός γεωγραφικά προσδιορισμένων ζωνών μηδενικών ρύπων, χωρίς να πρέπει οι ιδιοκτήτες του εταιρικών στόλων να πληρώνουν για μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα την οποία δεν χρειάζονται.

ηλεκτρικό Ford TransitΤα προφίλ οδήγησης (drive modes) του νέου E-Transit είναι προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η Ford, το πρόγραμμα Eco Mode στοχεύει σε βελτίωση στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως 8-10% στην περίπτωση που το E-Transit οδηγείται χωρίς φορτίο με ζωηρή επιτάχυνση ή με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο.

Το Eco Mode περιορίζει την τελική ταχύτητα του οχήματος, ελέγχει την επιτάχυνσή του και βελτιστοποιεί την απόδοση του συστήματος κλιματισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση της διαθέσιμης αυτονομίας.

ηλεκτρικό Ford Transit

Το όχημα υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία Scheduled Pre-Conditioning, που επιτρέπει τον προγραμματισμό του συστήματος κλιματισμού προκειμένου να ρυθμίζεται η επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα, ενώ το όχημα φορτίζεται, ώστε να μην επηρεάζεται η μέγιστη διαθέσιμη αυτονομία.

ηλεκτρικό Ford Transit

Το E-Transit όχι μόνο συμβάλλει στη βιώσιμη λειτουργία των εταιρειών, αλλά προσφέρει και σαφή επιχειρηματικά πλεονεκτήματα.

Το E-Transit μπορεί να μειώσει το κόστος ιδιοκτησίας από τις δαπάνες σέρβις μέχρι και 40% συγκριτικά με τα μοντέλα που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους συντήρησης.

Στην Ευρώπη, οι πελάτες θα επωφεληθούν από το καλύτερο στην κατηγορία πρόγραμμα σέρβις ενός έτους, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη που προσφέρεται μαζί με ένα πακέτο εγγύησης 8 ετών/160,000 km για την μπαταρία και τα ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης.

ηλεκτρικό Ford Transit

Το E-Transit προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC). Ο ενσωματωμένος φορτιστής του οχήματος με ισχύ 11,3 kW μπορεί να προσφέρει πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε 8,2 ώρες.

Με τη βοήθεια ενός ταχυφορτιστή DC με ισχύ 115 kW, το νέο E‑Transit μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 15% μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 34 λεπτά.