MUSTANG Mach-E: Ηλεκτρικός…πύραυλος (τιμές)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Αν πριν μερικά χρόνια μας έλεγαν ότι θα υπήρχε MUSTANG ηλεκτρική και SUV, δύσκολα θα μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Γιατί τα μοντέλα της MUSTANG ανέκαθεν ήταν συνώνυμα της σπορ οδήγησης και απευθύνονταν σε «ψαγμένους» οδηγούς, που αναζητούσαν την ελευθερία σε κάθε τομέα της ζωής τους.

 

Οι καιροί όμως αλλάζουν και το διάσημο Pony, μετά από 55 χρόνια, απέκτησε νέο μέλος στην οικογένειά του. Την Mach-E με την οποία εισέρχεται στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης!

Εξωτερικά, η μήκους 7,713 χλστ. νέα Mach-E διαθέτει πολλά από τα γνωστά σχεδιαστικά στοιχεία της οικογένειας ΜUSTANG, όπως το μακρύ καπό και τα τρία ανεξάρτητα πίσω στοιχεία φωτισμού.
Η κυρτή σχεδίαση της οροφής θυμίζει τις κουπέ γραμμές του κλασικού μοντέλου, αν και περισσότερο παραπέμπει σε υπερυψωμένη του έκδοση.

Άλλωστε μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικά SUV, το οποίο όμως σχεδιάστηκε για να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η MUSTANG Mach-E δεν περνά από πουθενά απαρατήρητη.

Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα πιο…φουτουριστικό αλλά και μίνιμαλ στυλ. Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η οθόνη αφής των 15.5 ιντσών και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,2 ιντσών.

Η ατμόσφαιρα πάντως γίνεται ακόμα πιο απολαυστική όταν επιλεγεί η πανοραμική οροφή, η οποία πλημμυρίζει με φυσικό φως το εσωτερικό.

Κορυφαία μπορεί να χαρακτηριστεί και η ευρυχωρία, αφού οι χώροι είναι άνετοι για πέντε επιβάτες.

Την…άνεσή τους έχουν και οι αποσκευές αφού έχουν 402 λίτρα διαθέσιμο χώρο πίσω και άλλα 100 μπροστά.

Η ιδιαιτερότητά της συγκεκριμένης MUSTANG βέβαια είναι ότι…τρέφεται με μπαταρία.
Η οποία στην έκδοση Extended Range και κίνηση στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζει με μια φόρτιση, ηλεκτρική αυτονομία έως και 610 χιλιόμετρα. Με μπαταρία τυπικής χωρητικότητας, η αυτονομία φτάνει τα 440 χιλιόμετρα.

Η Mach-E είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα φόρτισης που επιτρέπει τη σύνδεσή της σε όλες τις πρίζες, σε φορτιστή τοίχου, αλλά και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Σε φορτιστή ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος, 10 λεπτά αρκούν ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον 119 χλμ. αυτονομίας, ενώ για την φόρτιση της μπαταρίας από 10% σε 80% απαιτείται μόλις μία ώρα φόρτισης.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής FordPass, οι ιδιοκτήτες της Mach-E μπορούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στις πληροφορίες για τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ οι πολυάριθμες τεχνολογίες είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακές με κάποιες να διατίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πιο εντυπωσιακή είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ως κλειδί, αφού με τη χρήση του Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει το smartphone του ιδιοκτήτη καθώς πλησιάζει το όχημα ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και επιτρέποντας την εκκίνηση. Xωρίς μάλιστα να χρειαστεί να βγάλει ο ιδιοκτήτης το τηλέφωνό του από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσει το κλειδί του αυτοκινήτου.

Εναλλακτικά μπορεί να εισάγει έναν κωδικό ασφαλείας στο κρυφό πληκτρολόγιο αφής που βρίσκεται στην μεσαία κολόνα του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό επταψήφιο κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Η νέα MUSTANG διαθέτει τρία προφίλ οδήγησης, που παραμετροποιούν τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας, τα γραφικά της οθόνης, την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς επίσης τον «ήχο του κινητήρα» που φτάνει στο εσωτερικό της καμπίνας.

Αξιοσημείωτο είναι και το νέο σύστημα ψυχαγωγίας SYNC4 που επιτρέπει την εξατομίκευση πάνω από 80 ρυθμίσεων του οχήματος.

Το νέο σύστημα τετρακίνησης της Mustang Mach-E κατανέμει ανεξάρτητα τη ροπή στους εμπρός και πίσω τροχούς με την χρήση δύο διαφορετικών, ανεξάρτητων ηλεκτροκινητήρων, έναν στον μπροστινό και έναν στο πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακές επιδόσεις.

Η Mach-E AWD των 351 ίππων, με 580 Nm μέγιστη ροπή επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα.

Για ακόμα πιο…αφηνιασμένες επιδόσεις, υπάρχει η έκδοση GT των 487 ίππων που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στο ηλεκτρικό Pony, σε μόλις 3,8΄΄.

Υπάρχουν και δύο, πισωκίνητες εκδόσεις, με ιπποδυνάμεις 269 και 294 ίππους, που εξασφαλίζουν επίσης εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 6,1΄΄). Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα είναι σίγουρο. Ότι η ηλεκτρική MUSTANG Mach-E, όπου κι αν βρεθεί, καλπάζει…

Φυσικά, ακολουθώντας την τάση της εποχής, διαθέτει πολύαριθμα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης, αλλά και συνδεσιμότητας. Τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Στην ελληνική αγορά, η νέα MUSTANG Mach-E είναι διαθέσιμη σε 9 επιλογές χρωμάτων και σε τέσσερις πλουσιότατες σε εξοπλισμό εκδόσεις.
Δύο με κίνηση στους πίσω τροχούς, τις Style και Premium, με μπαταρίες 70 και 91 kWh αντίστοιχα και δύο τετρακίνητες με τις ίδιες μπαταρίες. Τις Premium AWD και GT.

Φυσικά ο κάθε υποψήφιος αγοραστής έχει δυνατότητα να διαμορφώσει όπως θέλει το δικό του…Pony, εδώ.

Οι τιμές των πισωκίνητων εκδόσεων (χωρίς να έχει υπολογιστεί κάποιο πρόγραμμα επιδότησης) ξεκινούν από 63.779 ευρώ και οι τετρακίνητες από 70.960 ευρώ, ενώ καλύπτονται από την 8ετή εγγύηση FordProtect.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

BMW M4 CS : Από τις πίστες στους δρόμους (video)

H BMW M4 CS ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια. Το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, αλλά και να προσφέρει...

VIDEO : LOTUS Elise με κινητήρα V8 από Hayabusa ανεβαίνει στο ευρωπαϊκό “Pikes Peak”

Δείτε μια LOTUS Elise με κινητήρα 430 ίππων προερχόμενο από SUZUKI Hayabusa, στη μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική ανάβαση της Ευρώπης       Η ανάβαση από το Τρέντο...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Ποια οχήματα περνούν από τεχνικό έλεγχο το 2024 – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...