Η ιστορία του Bullitt που πρέπει να ξέρεις ως petrolhead

Κοινοποίησε το άρθρο

Ήταν Οκτώβριος του 1968 όταν οι σινεφίλ στις Η.Π.Α. έβλεπαν τον Steve McQueen να κυνηγάει κάτι παράνομους τύπους σε μια Dodge Charger στους δρόμους του San Francisco μέσα σε μια πράσινη Ford Mustang GT.  Αυτά τα δέκα λεπτά δράσης έμελλε να μείνουν στην ιστορία αντιπροσωπεύοντας με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο ότι είχε να δείξει ο κινηματογράφος σε καταδίωξη με αυτοκίνητο.

Ήταν ένα πραγματικά καλό κυνηγητό με άλματα, πλαγιολισθήσεις και μπόλικο βροντερό ήχο του V8 κινητήρα. Οι ήρωες πίσω από τον ήρωα ήταν δύο Mustang με αριθμό σασί 8R02S125558 και 8R02S125559 αντίστοιχα τις οποίες αγόρασε η Warner Bros τον Ιανουάριο του 1968. Η Mustang «558»χρησιμοποιήθηκε για τα άλματα ενώ η «559» ήταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και οδηγούσε ο McQueen.

Με το τέλος της παραγωγής η «558» εξαφανίστηκε σε μια μάντρα μέχρι που εμφανίστηκε αρχές του 2017 ενώ η «559» πουλήθηκε το 1968 στον Robert Ross υπάλληλο της Warner Bros ο οποίος με την σειρά του την πούλησε δύο χρόνια μετά στον Frank Marranca αστυνομικό της πολιτείας του New Jersey, ο οποίος στην συνέχεια την πούλησε το 1974 στον Robbie Kiernan  για 6000 $, σημερινά 42000$.  Ο McQueen προσπάθησε να την αγοράσει τον Δεκέμβριο του 1977 κάνοντας μια προσφορά στον Kiernan και γράφοντάς του ένα γράμμα όπου έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ πως θα ήθελε πίσω την 68αρα Mustang του. «Θα ήθελα πολύ να μείνει στην οικογένεια μου,  αυθεντική όπως όταν γυρίστηκε η ταινία, δεν θα ήθελα να αναπαλαιωθεί.

Αυτό το αυτοκίνητο σημαίνει πολλά για μένα, θα μπορούσα  να σας βρω μια άλλη παρόμοια Mustang αρκεί να μην είναι πολύ ακριβή ειδάλλως ας το ξεχάσουμε». Ο Robert το ξέχασε πράγματι. Το 1979 η γυναίκα του Robert αγόρασε για την επέτειό τους  την πινακίδα κυκλοφορίας «Bulitt» και έτσι το αυτοκίνητο έγινε κομμάτι της οικογένειας  μετακομίζοντας μαζί με αυτήν αρχικά στο Kentucky και στην συνέχεια στο Tennessee. Το 2001, ο  Sean γιος του Robert, ξεκίνησε την  αναπαλαίωση του αυτοκινήτου και το 2015 ενημέρωσε του κινηματογραφιστές Ken Horstmann και Casey Wallace για την ιστορία του.

Η αναπαλαίωση ολοκληρώθηκε το 2016 και το αυτοκίνητο ξαναπήρε μπρος για πρώτη φορά στις 4 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς. Το 2017 ο  Sean συνάντησε την εγγονή του McQueen Molly αποκαλύπτοντάς της την Mustang που οδηγούσε ο παππούς της στην μεγάλη οθόνη. Φέτος την πήγε στο περίπτερο της Ford στην έκθεση αυτοκινήτου στο Detroit για να σταθεί τιμής ένεκεν δίπλα στην νέα ειδική έκδοση Bullitt.