Λεωφορείο Setra : Πότε εμφανίστηκε το πρώτο μοντέλο ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Λεωφορείο Setra

Λεωφορείο Setra : Πότε εμφανίστηκε το πρώτο μοντέλο ; Η μάρκα Setra είναι περήφανη για τις ρίζες της.

Το 1951, η εταιρεία Kässbohrer Fahrzeugwerke με έδρα την Ulm παρουσίασε το λεωφορείο Setra S 8 και επινόησε την εμπορική επωνυμία Setra – που σημαίνει «αυτοφερόμενο».

Το πρώτο λεωφορείο που κατασκευάστηκε σε σειρά παραγωγής με αυτοφερόμενο αμάξωμα, πίσω κινητήρα και άμεση μετάδοση κίνησης στον πίσω άξονα παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) της Φρανκφούρτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024

Με τη συμμετοχή 80 αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό τις Σπέτσες, διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ φέρνοντας εικόνες από άλλες εποχές,...

Ε65 : Στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

Δύο σημαντικά τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τις ταχύτερες μετακινήσεις σε προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας     Με την παράδοση στην κυκλοφορία του...

OPEL Grandland 2024 : Η επόμενη ημέρα (video)

Με το νέο Grandland ολοκληρώνεται ο εξηλεκτρισμός της OPEL, ενώ παράλληλα εμφανίζονται πολλά από τα «φουτουριστικά» στοιχεία που θα έχουν πλέον τα μοντέλα της...

 

Στη διάρκεια των τελευταίων 70 ετών, η μάρκα όχι μόνο έθεσε τα πρότυπα για τον σχεδιασμό λεωφορείων στην Ευρώπη με έξι σειρές μοντέλων, αλλά και ενέπνευσε, άλλαξε και έδωσε ώθηση σε αυτόν τον τομέα με υποδειγματικό τρόπο.

Η σημερινή ναυαρχίδα της μάρκας, η οποία παραδοσιακά αντιπροσωπεύει το κορυφαίο επίπεδο εξατομίκευσης, είναι το λεωφορείο Setra S 531 DT, ένα διώροφο λεωφορείο της σειράς Setra TopClass 500.

Το 1996, μόλις ένα χρόνο μετά τη συγχώνευση της Mercedes-Benz Buses και της Setra, ιδρύθηκε η EvoBus GmbH, η OMNIplus, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών που είναι υπεύθυνη για την εξυπηρέτηση aftersales και των δύο εταιρειών λεωφορείων.

Η OMNIplus προέκυψε από το πολύ επιτυχημένο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών των δύο εταιρειών.

Σήμερα η OMNIplus διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο service που περιλαμβάνει περισσότερα από 650 συνεργεία σε 42 ευρωπαϊκές χώρες και προσφέρει υπηρεσίες, γνήσια ανταλλακτικά, εκπαιδευτικά σεμινάρια και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες ειδικά για λεωφορεία.