Προς πώληση η πρώτη Alfa Romeo που κατασκευάστηκε

Κοινοποίησε το άρθρο

Πετυχημένο μάρκετινγκ για παλιοσίδερα ή ιστορική αξία; Πότε χάνει ένα αυτοκίνητο την χρηστική του αξία και αποκτά καλλιτεχνική ή συλλεκτική αξία; Η απάντηση είναι απλή. Την στιγμή που θα βρεθεί κάποιος που θα πληρώσει την υπεραξία.

Έτσι 1.200.000€ για μια Alfa Romeo είναι για τους περισσότερους μια τρέλα ενώ για άλλους μια πολύ καλή επένδυση. Προφανώς δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε Alfa Romeo αλλά για την μαμά των Alfa Romeo, την σχεδόν εκατό χρονών G1. Την αυθεντική των αυθεντικών αυτοκινήτων vintage. Η Alfa Romeo του 1921 με αριθμό σασί 6018 είναι μια από τις 52 G1 που κατασκευάστηκαν, πλήρως αναπαλαιωμένη μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και να συμμετάσχει σε αγώνες κλασικών αυτοκινήτων.

Είναι η πρώτη στην ιστορία της εταιρίας με 6κύλινδρο κινητήρα ο οποίος με χωρητικότητα 6.3 λίτρων απέδιδε 70 ίππους φτάνοντας την Ιταλίδα κυρία στην τρελή για την εποχή ταχύτητα των 140 χλμ./ώρα. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως 50 από αυτές εξήχθησαν στην Αυστραλία όπου βρέθηκε και η συγκεκριμένη πριν από 50 χρόνια σε άθλια κατάσταση.