Τα Saloon του Mr. Bean που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Κοινοποίησε το άρθρο

Μια Lancia Thema 8.32 και μια Mercedes 500E βγαίνουν σε πλειστηριασμό και θα ήταν αδιάφορο αν δεν ανήκαν στον κύριο Atkinson aka Mr. Bean ο οποίος ξέρουμε πως αγαπάει τα αυτοκίνητα αφού μεταξύ άλλων έχει και μια McLaren F1. Το πρώτο αυτοκίνητο είναι η Lancia Thema 8.32 του 1989, ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο φανερώνει την ηλικία του κάθε ιδιοκτήτη αλλά που δεν θεωρήθηκε ποτέ ως καλή επιλογή αγοράς παρότι, θα εκπλαγείτε, το 4θυρο saloon είναι μια ειδικά βελτιωμένη έκδοση από την Ferrari, σαν να λέμε η Alfa Giulia Quadrifoglio της εποχής του.

Το 8.32 δεν είναι η χωρητικότητα του κινητήρα αλλά ο αριθμός των κυλίνδρων, δηλαδή οκτώ σε σχήμα V και των βαλβίδων δηλαδή 4Χ8=32. Ο κινητήρας των 2.9 λίτρων είναι δανικός από την Ferrari 328 και αποδίδει μόλις 215 ίππους που όμως έδιναν 240 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα στο μεγάλο άκομψο αυτοκίνητο.

Το δεύτερο είναι η Mercedes 500E που επίσης φανερώνει πως ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να είχε και πολύ γούστο όταν το αγόρασε, από την άλλη όμως το συγκεκριμένο ήταν αντίστοιχα μια Mercedes E63 AMG της εποχή του.

Το θηρίο με 80.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο «φοράει» έναν 5λιτρο V8 κινητήρα απόδοσης 320 ίππων που έδιναν 250 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Και τα δύο θα πουληθούν τον Φεβρουάριο στον πλειστηριασμό του Silverstone Auctions Race Retro με αμφίβολη επιτυχία σε ότι αφορά την τιμή πώλησης παρά τον διάσημο ιδιοκτήτη τους.