Bρέθηκαν κατά λάθος σπάνιες Ferrari και Cobra

Κοινοποίησε το άρθρο

Κάποιος ξεχνάει για χρόνια πως του ανήκει μια εξαιρετικά σπάνια 275 GTB, μέχρι που την ξαναθυμάται ανακαλύπτοντας πως αξίζει εκατομμύρια. Μήπως πρέπει να ψάξετε τους στάβλους των παππούδων στο χωριό με την ελπίδα να βρείτε κάτι παρόμοιο κάτω από το άχυρο.

Συμβαίνει πιο συχνά από ότι νομίζουμε και το τελευταίο συμβάν είναι ακριβώς αυτό της Ferrari 275 GTB του 1966 που αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη τον Μάρτιο του 1985. Ο ίδιος θυμάται πως την οδηγούσε μέχρι  το 1991, μετά την πάρκαρε στο γκαράζ και ξέχασε πως την έχει. Τον αμφισβητείτε; ίσως το κάνετε δικαίως αλλά δεν υπάρχει λόγος για να σκαρφιστεί αφού δεν δίνει καμία υπεραξία στην ιδιοκτησία του. Η 275 GTB είναι μια από τις 80 αλουμινένιες των συνολικά 205 κατασκευασμένων Ιταλίδων. Χρειάστηκε λίγες πινελιές για να μπορέσει να βγει στο σφυρί μαζί με κάποια άλλα αξιόλογα αυτοκίνητα του εν λόγω κυρίου. Η 3.3 λίτρων V12 Ferrari θα πλειστηριαστεί από την Gooding & Company με την τιμή πώλησης να εκτιμάται από 2.5 εκ. $ έως 3.25 εκ.$.

Πάντως μαζί με αυτήν στο γκαράζ βρέθηκε και μια υπέροχη Shelby 427 Cobra του 1967 με μόλις 10.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Είναι σκονισμένη, έχει ξύλινο τιμόνι, ο κινητήρας Ford δουλεύει  και είναι σίγουρο πως θα πιάσει πάνω από 1 εκ. $.