H Opel γιορτάζει 80 χρόνια με τις ναυαρχίδες της

Κοινοποίησε το άρθρο

Η 29η Techno Classica στο Essen άνοιξε τις πύλες της, προσφέροντας στους οπαδούς μιας άλλης εποχής ό,τι επιθυμεί η καρδιά τους – κλασικά μοντέλα με χρωμιωμένα διακοσμητικά σε δύο και τέσσερις τροχούς, περιζήτητα ανταλλακτικά και συζητήσεις με θέμα τα ορυκτά καύσιμα – μέχρι τις 9 Απριλίου.

 

H Opel γιορτάζει 80 χρόνια με τις ναυαρχίδες της

Η Opel Classic και τα μέλη της Alt Opel IG (Λέσχη ιδιοκτητών vintage μοντέλων Opel) θα υποδεχτούν τους επισκέπτες στο περίπτερο της Opel, που έχει σχεδιαστεί σαν μία δημόσια πλατεία, υποδηλώνοντας τον προσιτό χαρακτήρα για τον οποίο φημίζεται η μάρκα.

Το “The Opel Flagships” είναι το φετινό σλόγκαν στην Techno Classica. Το θρυλικό προπολεμικό Admiral που γιόρτασε την πρεμιέρα του το 1937 θεωρείται η αιχμή του δόρατος στο στόλο της Opel. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το υπέροχο σασί σε art déco style είναι ήδη 80 ετών, παρατηρώντας το από κοντά. Το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται με το 1956 Kapitän, το μοντέλο που σηματοδότησε την παραγωγή 2 εκατομμυρίων οχημάτων Opel. Εκπρόσωποι των διάσημων μοντέλων KAD (Kapitän-Admiral-Diplomat) και αληθινά street cruisers, τα 1968 Diplomat A και 1970 Opel Admiral δίνουν επίσης το παρών. Το 1978 Senator A εκφράζει την κάπως πιο πεζή εποχή των Seventies, ενώ η νέα ναυαρχίδα της Opel, Insignia Grand Sport, αποτυπώνει την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel “Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια”:

H Opel γιορτάζει 80 χρόνια με τις ναυαρχίδες της2

Το Opel Ampera-e πρωταγωνιστεί στην ειδική έκθεση “e-mobility”. Ο νέος πρωταθλητής αυτονομίας είναι ‘ΤΟ’ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με επαναστατική, επίσημα πιστοποιημένη αυτονομία NEDC 520 km (μετρημένη σύμφωνα με το νέο, Ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης). Το Ampera-e μήκους 4.17 m προσφέρει επίσης άφθονο χώρο για μέχρι πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών 381 L (1.274 L με τα καθίσματα αναδιπλωμένα), που είναι ανώτερος συγκριτικά με πολλών συμπαγών μοντέλων. Η άμεση ροπή των 360 Nm βρίσκεται πίσω από τον ζωηρό χαρακτήρα του Ampera-e. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αντιστοιχεί με 150 kW/204 hp (PS). Σαν αποτέλεσμα, το Opel Ampera-e έχει επιτάχυνση 0 – 50 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και 0 – 100 km/h σε 7,3 δεύτερα. Η εν κινήσει επιτάχυνση 80 – 120 km/h, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για ελιγμούς προσπέρασης, ολοκληρώνεται σε 4,5 δεύτερα.

Με τέτοιες επιδόσεις, το Ampera-e μπορεί να συναγωνιστεί ισχυρά σπορ μοντέλα και πολυτελή sedan στην Techno Classica, που σημαίνει ότι το νέο ηλεκτρικό όχημα της Opel θα εξελιχθεί σε κλασικό μοντέλο του αύριο.

H Opel γιορτάζει 80 χρόνια με τις ναυαρχίδες της3