Εννέα εσωτερικά που διαφέρουν

Κοινοποίησε το άρθρο

Μοντέρνα, εικονικά ή ρετρό τα εννιά ταμπλό που ακολουθούν διαφέρουν και ξεχωρίζουν άλλα για το στυλ άλλα για την λειτουργικότητα τους.

Citroen CX

Ο αντικαταστάτης του θρυλικού DS χρησιμοποιούσε περιστρεφόμενους  κυλίνδρους που έδειχνα την ταχύτητα και τις στροφές του κινητήρα. Το μοναδικά αυτά όργανα αντικαταστάθηκαν στο facelift.

Lamborghini Reventon

Όταν η Lamborghini ξεκίνησε την μεταμόρφωση Murcielago  σε ένα μαχητικό F-22 Raptor δεν μπορούσε να σταματήσει σχεδιαστικά στο εξωτερικό του αυτοκινήτου προχωρώντας σε led όργανα που χαρακτηρίζουν την Reventon.

Aston Martin Lagonda

Αρχές της δεκαετίας του 1970 η Aston Martin γονάτισε οικονομικά, η ανάγκη για πωλήσεις αλλά και σταθερότητας ήταν ζωτικής σημασίας. Απόρροια αυτών των αναγκών ήταν η    Lagonda που πρώτη έφερε τα όργανα LCD που στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο αξιόπιστα δεν ήταν.

Fiat 500

Η Fiat αναβίωσε το θρυλικό 500αρακι με  τα όργανα του ταχύμετρου και του στροφόμετρου να είναι δύο ομόκεντροι κύκλοι μέσα στους οποίους οι βελόνες «κυνηγούν» η μια την  άλλη μέσα στην στεφάνη. Πρωτότυπο αλλά δύσκολο να το παρακολουθήσει κανείς έτσι η αλλαγή ήρθε αναπόφευκτα στο facelift του 2016.

Audi – Virtual Cockpit

Το 2014 η  Audi παρουσίασε το ΤΤ,  τον βασιλιά των οργάνων στα μοντέρνα αυτοκίνητα. Όργανα που πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν χωρίς όμως να μπορέσουν αν βελτιώσουν.

 

Lexus LFA

Το ταχύμετρο-στροφόμετρο της LFA είναι ένα απόλυτα γιαπωνέζικο gadget με χρωματικές αλλαγές στη στεφάνη που μπορεί να θυμίζουν και ντίσκο.

 

Tesla Model 3

Αυτό που συνέβη στο Model 3 ήταν ένας εκμοντερνισμός σε ότι αφορά το ταμπλό και τα όργανα με την ταχύτητα για παράδειγμα να αποτελεί ένα μινιμαλιστικό στοιχείο στην τεράστια οθόνη αφής.

 

TVR Cerbera

Το super-coupe της  TVR, Cerbera, ήρθε την δεκαετία του 1990  με τα όργανα περιέργως πρωτοποριακά  κατανεμημένα με το ρολόι και την ένδειξη καυσίμου βρίσκονται στο κάτω μέρος του τιμονιού καθιστώντας τα αδύνατον προς ανάγνωση εκτός και αν το αυτοκίνητο είναι σε στάση ή πάει ευθεία κάτι που ήταν σχεδόν αδύνατο.

Bugatti Veyron

Το πρώην πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου έχει ένα μικρούτσικο ταχύμετρο με το μάλλον κακόφημο μετρητή της ιπποδύναμης στα αριστερά, το στροφόμετρο στο κέντρο και στα δεξιά το ταχύμετρο.