Ferrari 599: H Ιταλίδα θεά των 200.000€ μόνο για drift (+VIDEO)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η τροποποιημένη ειδικά για πλαγιολισθήσεις  Ferrari 599 των 900 συν ίππων δύναμη είναι εντυπωσιακή και αυτά που πρέπει να γνωρίζει κανείς για αυτήν είναι τα εξής:

Δεν είναι άλλο ένα kit car. Αν και τα αγωνιστικά που συμμετέχουν σε αγώνες drift μοιάζουν όταν βγαίνουν στα pits σα να τελείωσαν μόλις μια σκηνή από την ταινία Mad Max: Fury Road δεν συμβαίνει το ίδιο με την 599. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν πρόκειται για μια Ιταλική θεά των 200.000€. Ο Federico Sceriffo και η ομάδα του  FFF Drifting Department το σεβάστηκαν βάζοντας στην αυθεντική Ferrari 599 GTB Fiorano απλά έναν κλωβό ασφαλείας.

Δες εδώ:

Τα προγράμματα των αγώνων Drift, Drag Racing, Ατομικής Χρονομέτρησης και Δεξιοτεχνιών / Πλοηγήσεων

Ο Federico Sceriffo χρησιμοποιεί την δύναμη της  Ferrari για να κάψει λάστιχο. Το κίτρινο καπό κρύβει τον αυθεντικό 6λιτρο V12, τον οποίο περιποιήθηκε με αγάπη πουσάροντας τον από τους 612 ίππους στους 900 συν για να μπορεί να επιβιώσει ανάμεσα στα θηρία των 800 με 1200 ίππων των αυτοκινήτων Formula Drift.

Οι υπέρ-τροφοδότες, δύο στον αριθμό, δεν μείωσαν την εξαιρετική ηχητική υπογραφή του V12. Ακούστε και μόνοι σας εδώ…

Ο Federico οδηγεί και αγωνίζεται με τις πόρτες από το 2004 με το παλμαρέ του να συμπεριλαμβάνει επαγγελματική συμμετοχή σε αγώνες των Η.Π.Α., Ευρώπη, Ιαπωνία και Κίνα.

Σχεδόν κάθε ένα από τα κομμάτια της τροποποίησης που απόλαυσε η 599 κατασκευάστηκαν από την FFF. Σε αντίθεση με τις Toyota GT86, Nissan Silvia, Ford Mustang και Nissan 370Z ο η FFF δύσκολα έως απίθανο να βρεθούν ανταλλακτικά Ferrari 599 GTB Fiorano αφού είναι σαν μυθικός μονόκερος. Έτσι η κατασκευή των ανταλλακτικών ήταν περίπου μονόδρομος.

Διάβασε επίσης:

Ferrari FXX-K EVO η απόλυτη ντίβα των 1050 ίππων

Φήμες λένε πως πρόκεται για το πιο ακριβό αυτοκίνητο drift που υπήρξε ποτέ. Όσοι βάζετε στο μυαλό σας αριθμούς όπως διπλάσια τιμή από αυτήν που αγοράστηκε ξανασκεφτείτε το. Φημολογείται πως το κόστος της είναι πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.

Επειδή το μάτι δεν είναι να το υποτιμάς  συμπληρώνοντας δεν γίνετε να παραλείψουμε το δυστυχές γεγονός. Η κίτρινη ομορφιά πήρε φωτιά λίγο πριν το μεσημεριανό διάλλειμα στο Event Formula Drift στο Long Beach, με τον Federico Sceriffo να γλυτώνει στο παρά τρίχα παρότι η πυροσβεστική έφτασε γρήγορα στο σημείο της πίστας όπου συνέβη το κακό. Γενικά οι οπαδοί στην Formula Drift είναι από αυτούς που ακούγονται και όμως δε ακούστηκε ούτε καν ψίθυρος, εκτός από τον θόρυβο των κινητών που έβγαζαν φωτογραφίες μέχρι να επιθεωρήσει η ομάδα την ζημιά. Μάλιστα ο Federico είπε αστειευόμενος σε συναθλητή του να ζητήσει από τους οπαδούς να κάνουν ησυχία. Η άγρια  599 θα αναστηθεί όπως ο φοίνικας από τις στάχτες, αυτήν την υπόσχεση έδωσε η FFF Drifting Department που θα πρέπει να ξενυχτήσει πολλές νύχτες για να προλάβει όπως ανακοίνωσε τον αγώνα Formula Drift στο Orlando της Florida.