Lada Niva με μοτέρ BMW 252 ίππων δίνει πόνο ! (+video)

Κοινοποίησε το άρθρο
Lada Niva

Το Lada Niva , το απόλυτο τετρακίνητο όχημα, που είναι τόσο απόλυτο που κυκλοφορεί χωρίς πολλές αλλαγές για πάρα πολλά χρόνια και παράγεται ακόμη και σήμερα σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις.

Συνήθως όταν κυκλοφορείς για πολλά χρόνια και η “έδρα” σου είναι η Ρωσία, όπου από μόνη της πετυχαίνει 6ψήφιες πωλήσεις αυτοκινήτων κάθε χρόνο για πλάκα, είναι λογικά να δέχεσαι βελτιώσεις και μετατροπές από διάφορους τύπους, γνώστες ή μη.

H συγκεκριμένη μετατροπή είναι από BMW, όχι μόνο μηχανικά αλλά και στο εσωτερικό.

Η “καρδιά” του ντοπαρισμένου Lada Niva είναι ο 2λιτρος TwinPower των 252 ίππων και 350 Nm μιας 330i που συνεργάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κίνηση είναι πίσω, όπως αρμόζει σε τέτοιες κατασκευές.

Η επόμενη γενιά Lada Niva έρχεται και με turbo κινητήρα ;

Εσωτερικά συναντάμε το τριάκτινο τιμόνι από BMW αλλά και οθόνη και σύστημα πολυμέσων που προέρχεται από BMW X1. Oι δημιουργοί αναφέρουν ότι φθάνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,2 δλ.

Για να δούμε όταν θα βγει και το καινούργιο μοντέλο, αν θα υπάρξουν παρόμοιες βελτιώσεις και μετατροπές που θα “εμπνεύσουν” petrolheads να της κάνουν πράξη.

Βασικά, το Lada Niva θα βασίζεται στη πλατφόρμα CMF-B, η οποία θα βοηθήσει τη Lada και τη Dacia να δημιουργήσουν σημαντικές συνέργειες τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η  σύνδεση μεταξύ Lada και Dacia σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που θα μοιράζονται μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών και μεταξύ αυτών θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.3-λίτρων της Renault.

 

https://youtu.be/c706VI7bHow