MERCEDES-AMG One: Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring

Κοινοποίησε το άρθρο

Η χειροποίητη MERCEDES-AMG One, με χρόνο 6:35.183 είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην «πράσινη κόλαση» του Nurburgring.

Η MERCEDES-AMG One αναμφίβολα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει δημιουργήσει η γερμανική φίρμα. Χειροποίητη, θα την αποκτήσουν μόνο 275 τυχεροί, αλλά και με….γερό πορτοφόλι.
Διαθέτει κινητήρα 1.6 λίτρων, V6 τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 566 ίππους και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες! Έναν σε κάθε άξονα και έναν δίπλα στον θερμικό κινητήρα που προσφέρει επιπλέον 161 ίππους. Ο τέταρτος συνεργάζεται με το τούρμπο και προσθέτει άλλους 120 ίππους!Η συνολική μέγιστη ισχύς μπορεί να φτάσει τους 1.063 ίππους! Φυσικά η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι επιδόσεις είναι εξωπραγματικές για αυτοκίνητο παραγωγής. Κάτι που φάνηκε και στην περίφημη πίστα του Nurburgring. Εκεί, η MERCEDES-AMG One, με τον οδηγό του DTM Maro Engel, έκανε νέο ρεκόρ, αφού χρειάστηκε 6:35.183 για να διανύσει τα 20.832 χιλιόμετρα της πίστας. Η οποία μάλιστα σε κάποια σημεία της είχε υγρασία!

H MERCEDES-AMG One όμως είναι αυτή τη στιγμή, ό,τι πιο κοντινό σε μονοθέσιο της Φόρμουλα-1 μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους.