VIDEO – Ποιός είπε ότι τα SUV δεν κάνουν drift ;

Κοινοποίησε το άρθρο

Κάνοντας μια άνευ προηγουμένου επίδειξη των προηγμένων τεχνολογιών και ρυθμίσεων σε πλαίσιο, αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης και φρένα, η Cayenne Turbo S E-Hybrid, στα χέρια ενός οδηγού αγώνων, μπορεί να κινείται συνεχώς περνώντας από double flick σε ατελείωτα drift, να υπερστρέφει ελεγχόμενα, να φρενάρει ακαριαία, να επιταχύνει το ίδιο γρήγορα και ..πάλι από την αρχή.

Ο Γερμανός Tim Schrick οδηγός αγώνων και τηλεπαρουσιαστής, κινείται σε ρυθμούς rallycross σε μια υπό κατασκευή πίστα στη Σουηδία, σε ασφάλτινη (3,2 χλμ) και χωμάτινη διαδρομή (4,2 χλμ) και είναι χαρακτηριστικό του καταιγιστικού ρυθμού του, ο χρόνος των 3′ και 51” που πέτυχε.


Η Cayenne Turbo S E-Hybrid των 500 kW (680 ίιποι), έχει 900 Νm μέγιστη ροπή στρέψης και είναι εξοπλισμένη με το Porsche Traction Management (PTM), με ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος και τη σκληρότητα πνευματική ανάρτηση τριών θαλάμων Porsche Active Suspension Management (PASM), και με το Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) που ρυθμίζει την σκληρότητα των αντεστρεπτικών δοκών ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο οι κλίσεις του αμαξώματος. 


Το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), κάνει στη ουσία το πίσω διαφορικό πλήρως -ηλεκτρονικά-ελεγχόμενο,και το πακέτο συμπληρώνεται, με το Porsche 4D-Chassis Control και το σύστημα πέδησης Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Προαιρετικά προσφέρεται η τετραδιεύθυνση. (Rear-axle steering).