VIDEO – Όλα τα Gymkhana του Ken Block σε ένα άρθρο…

Κοινοποίησε το άρθρο

«Δώσε σε αυτόν τον άνθρωπο ένα αεροδρόμιο και θα αφήσει πίσω του πολλές τετράδες καμένο λάστιχο» έλεγαν για τον Ken Block πριν από μια δεκαετία όταν ήταν ακόμα άγνωστος στο ευρύ κοινό και δεν είχαν άδικο. Ήταν το 2008 όταν εμφανίστηκε ο καλιφορνέζος τρελός στις μικρές οθόνες με το «Gymkhana Practice» το βίντεο που τον καθιέρωσε. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι ή πιο εύστοχα κάηκαν πολλές εκατοντάδες τετράδες ελαστικά για να φτάσουμε στο σήμερα και το Gymkhana Ten.

  1. Το σκηνικό περιέχει ένα Subaru Impreza WRX STI του 2006, 530 ίππους δύναμη και ένα αεροδρόμιο. Ήταν η πλαγιολίσθηση που άλλαξε τα πάντα αν και δείχνει τόσο αθώα δέκα χρόνια μετά. Συνολικά 14 εκατομμύρια προβολές, καθόλου άσχημα για αρχή.

  1. Το 2009 και αφού έγινε κατανοητό πως τα Gymkhana καλύπτουν ένα κενό που θα αποφέρει χρήμα η DC Sports κινηματογράφησε το δεύτερο επεισόδιο στο λιμάνι του Los Angeles. Αυτήν την φορά το Subaru WRX STI του 2009 απόδοσης 566 ίππων και με ροπή 600 Nm προετοιμάστηκε από την Crawford Performance. Τελειώνει με μια έκρηξη, φωτιά και πάνω από 42 εκατομμύρια προβολές.

  1. Υπάρχει και ένα μικρό  βίντεο με την ονομασία  Gymkhana1 που δείχνει τον φίλου του Rob Dyrdek στο mini-Scooby και τον Ken Block στο Scooby με μουσική Benny Hill και συνθεσάιζερ από την δεκαετία του 1980.

  1. Το 2010  έγινε η αλλαγή στο μικρότερο αλλά καθόλου αδύναμο  Ford Fiesta προετοιμασία της  Olsbergs MSE. Μην σας γελάει το μέγεθος, 650 ίπποι ικανοί να εκτοξεύσουν το Fiesta σε 2 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 χλμ./ώρα, σα να λέμε μια Veyron. Το σκηνικό είναι το οβάλ Linas at l’Autodrom de Linas-Montlhery όπου ο Ken αποτελειώνει τα ελαστικά σε αυτό που ονομάζει «Ultimate Playground».

  1. Επιστροφή στην Καλιφόρνια και η σειρά που θα μπορούσε να ονομαστεί «βασανίζοντας τα ελαστικά μέχρι θανάτου» κινηματογραφείτε στις εγκαταστάσεις του Universal Studios με τον σκηνοθέτη του  Zombieland να παράγει μια κανονική Χολυγουντιάνικη ταινία με αναφορές στις ταινίες Jaws, Back to the Future, Stars Wars και Top Gun. Πρωταγωνιστής το νέο  Hybrid Function Hoon Vehicle (HFHV).

  1. Η πόλη του San Francisco φιλοξένησε πολλές φορές μεγάλες παραγωγές, είναι όμως και αυτή όπου έγιναν τα γυρίσματα του Bullitt. Έτσι ο  Block αποφάσισε να την δει αλλιώς στους δρόμους της πόλης με το βίντεο να θεωρείται το πιο θεαματικό, έχει 54 εκατομμύρια προβολές  και είναι για τον ίδιο το πιο αγαπημένο.

  1. Αυτήν την φορά επιστρέφει στα βασικά δείχνοντας στον κόσμο την εκπληκτική ικανότητά του να πλαγιολισθαίνει με το αγαπημένο του Ford Fiesta των 650 ίππων. Είναι ίσως το Gymghana που «ανάγκασε» τον κόσμο να προσέξει τον τρόπο που οδηγεί καθώς υπάρχουν σε αυτό μόνο μερικά εμπόδια, μια μεγάλη μπάλα και αυτός.

  1. Το Fiesta συνταξιοδοτείται και στην θέση του έρχεται η  κλασική Ford Mustang αλλά με τετρακίνηση και 845 ίππους δύναμη. Σκηνικό η πόλη του Los Angeles με τον Ken να κάνει όπως ήταν αναμενόμενο donuts  στο γνωστό μαγαζί γλυκισμάτων Randy’s Donuts.
  2. Η επαναφορά του Fiesta στην ενεργό δράση είναι μη αναμενόμενη για αυτό και ιδιαίτερα αποδεκτή, με το μικρό AWD Fiesta RX3 να είναι βαμμένο κατάλληλα για το Dubai όπου γίνετε η γνωριμία με τα διάσημα αυτοκίνητα της εκεί αστυνομίας, δηλαδή μια τις Veyron, Ferrari F12, Lexus LFA, Lamborghini Aventador κτλ.

  1. Η τελευταία έκδοση Gymkhana συμβαίνει σε μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική εγκατάσταση όπου πέρα από την ιστορία την οποία θέλει να αφηγηθεί το βίντεο υπάρχουν τρομακτικά στιγμιότυπα που δύσκολα γίνονται πιστευτά.  Το όχημα προς την δόξα δεν είναι το τετρακούνητο «Hoonicorn» Mustang του 1965 απόδοσης 845 ίππων ή το έμπιστο Fiesta των 650 ίππων αλλά ένα rallycross Focus RS απόδοσης 600 ίππων, το ίδιο που «κόβει» λάσπη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross.

  1. 19 λεπτά επίμονης, απροκάλυπτης χωρίς έλεος επίθεσης στις αισθήσεις όσων το βλέπουν είναι το Gymkhana 10 που ταξιδεύει  από την Σουηδία στο Μεξικό και από εκεί στην πόλη του αγγέλων.