VIDEO – Πως έκανε η Huracan το ρεκόρ στο Ring;

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Jaguar κάνει βαρελάκι ή Lamborghini ρεκόρ ταχύτητας. Και τα δύο απαιτούν γνώσεις, χρήμα και χρόνο. Βρίσκονται στην ίδια φιλοσοφία εντυπωσιασμού όπου δεν επιτρέπονται τα λάθη.

 

lambo-huracan-record-7

Όσοι λοιπόν νομίζουν πως οι εταιρίες νοικιάζουν χρόνο στην πίστα του Nürburgring και γυροφέρνουν αλλάζοντας ελαστικά και ρυθμίζοντας τις αναρτήσεις μέχρι να καταφέρουν το ρεκόρ είναι προφανώς βαθιά νυχτωμένοι. Όταν η Porsche 918 Spyder κατάφερε να κάνει στην Nordschleife κάτω από 7 λεπτά, συγκεκριμένα 6.57.00,  πολλοί πίστευαν πως είναι ένα ρεκόρ το οποίο θα αντέξει στον χρόνο. Ήρθε όμως η Lamborghini Huracán Performante, με οδηγό  τον Marco Mapelli, γνωστό από τους αγώνες  N24 και GT3 να τους διαψεύσει όλους με το 6.52.01. Είναι όμως μόνο τα ελαστικά;

lambo-huracan-record-6

Το δελτίο τύπου της Sant’Agata μιλούσε για τα Pirelli Trofeo R αναφερόμενοι σε αυτά ως ειδικά ελαστικά που «φοράει» η Huracan. Είναι τα ελαστικά και το «στήσιμο» του αυτοκινήτου; Είναι τα ελαστικά, το στήσιμο και αυτές οι μικρές αποχρώσεις στο ηλεκτρονικό setup;  Ο Marco λέει χαμογελώντας πως μπορεί όλα αυτά να είναι τέλεια και την διαφορά να την κάνει ο ιδανικός καιρός. Τέλος έχει ο καθένας που κάνει ένα ρεκόρ την αμφισβήτηση από τους υπόλοιπους σε ότι αφορά την νομιμότητα του ρεκόρ.

lambo-huracan-record-8

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξοδεύουν χρήμα αφιερώνουν χρόνο και ρισκάρουν απλά για να αποδείξουν πως το δικό τους αυτοκίνητο είναι πιο γρήγορο από του ανταγωνιστή.

https://www.youtube.com/watch?v=6ULSUcERlQQ