Το νέο HONDA C-RV στην Ελλάδα : Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Η έκτη γενιά του HONDA CR-V, έρχεται με νέα εμφάνιση, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και άνεσης

 

Το νέο CR-V χωρίς αμφιβολία, είναι τα τελευταία χρόνια το πιο επιτυχημένο μοντέλο της HONDA, ξεπερνώντας ακόμα και το Civic.

Τώρα ήρθε η ώρα της ανανέωσης με την έκτη του γενιά να κάνει ένα τεχνολογικό άλμα. Αλλά και να φέρνει μια εντελώς διαφοροποιημένη αισθητική, διατηρώντας παράλληλα τη γνώριμη σιλουέτα του.
Οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι πολλές ωστόσο εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι πρόκειται για το C-RV.

Σίγουρα είναι πιο επιβλητικό, θυμίζοντας…αμερικανικών προδιαγραφών SUV. Άλλωστε έχει μήκος 4,70μ. μεγαλύτερο μεταξόνιο (2,70μ.) και αυξημένο πλάτος (1,86μ.), προσφέροντας ευρυχωρία εφάμιλλη μοντέλων μεγαλύτερης κατηγορίας.

Αναλυτική περιγραφή όλων των νέων χαρακτηριστικών του νέου HONDA C- RV, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι άνθρωποι της HONDA υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το ασφαλέστερο C-RV που έχει κατασκευάσει ποτέ. Την άποψή τους τη στηρίζουν στη νέα κατασκευή του αμαξώματος και στις βελτιωμένες τεχνολογίες ασφαλείας.

Eίναι εξοπλισμένο με 11 αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου εμπρόσθιου κεντρικού αερόσακου για την αποφυγή της επαφής – και ενδεχόμενου τραυματισμού – μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Αλλά και ενός νέου αερόσακου γονάτων τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό.

Το νέο CR-V, το πρώτο ευρωπαϊκό όχημα που διαθέτει το πιο προηγμένο πακέτο προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού (ADAS) της HONDA, το Sensing 360.
Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει μια κάμερα με γωνία θέασης 100° προς τα εμπρός, ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος και τέσσερα ραντάρ στις γωνίες προσφέροντας πλήρη εικόνα 360° γύρω από το όχημα.

Η αναγνώριση αντικειμένων μέσω της ανανεωμένης εμπρόσθιας κάμερας του CR-V και η ανίχνευση αντικειμένων μέσω ραντάρ, επιτρέπει στο όχημα να αναγνωρίζει τις γραμμές του δρόμου, τα κράσπεδα, τις μοτοσικλέτες, τους ποδηλάτες και άλλα οχήματα.
Υπάρχουν και άλλα νέα και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά που παρέχουν στον οδηγό ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ευκολίας.

Το σύστημα Front Cross Traffic Warning, που προσφέρεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της HONDA, μειώνει την πιθανότητα μετωπικών συγκρούσεων σε διασταυρώσεις με κακή ορατότητα. Το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό για οχήματα που βρίσκονται προς τα αριστερά ή τα δεξιά όταν ξεκινά από στάση και όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα.

Ένα προηγμένο σύστημα Traffic Sign Recognition ανιχνεύει και αναγνωρίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις προβάλλει στον πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, καθώς και στο Heads-Up Display. Συνεργάζεται συνεργασία με το Adaptive Cruise Control (ACC) παρέχοντας προσαρμογή της ταχύτητας, με ένα άγγιγμα, σε συγκεκριμένα όρια ταχύτητας.

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το σύστημα ειδοποιεί εκ των προτέρων για την ύπαρξη πινακίδων, όπως μια επερχόμενη πινακίδα “stop”, για να ενημερώνει τον οδηγό το συντομότερο δυνατό και να τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για τις διασταυρώσεις.

Το ACC έχει αναβαθμιστεί και συνεργάζεται πλέον με τα φλας για να ενεργοποιήσει την επιτάχυνση κατά το προσπέρασμα, εξομαλύνοντας τη διαδικασία για τους οδηγούς. Το σύστημα προσφέρει επίσης λειτουργία παρακολούθησης χαμηλής ταχύτητας, ρύθμιση της ταχύτητας στις στροφές ανάλογα με την καμπυλότητα και την κλίση του δρόμου, ώστε να μπορεί το CR-V να διατηρεί σταθερή ταχύτητα στις κατηφόρες.

Το Lane Change Collision Mitigation υποστηρίζει το σύστημα διεύθυνσης κατά την αλλαγή λωρίδας για την αποφυγή σύγκρουσης με όχημα που πλησιάζει από πίσω και βρίσκεται στην παρακείμενη λωρίδα, ειδοποιώντας τον οδηγό με έναν προειδοποιητικό ήχο.

Το Collision Mitigation Braking System βοηθά το αυτοκίνητο να σταματήσει εάν διαπιστώσει ότι η σύγκρουση με ένα προπορευόμενο όχημα είναι αναπόφευκτη. Στην περίπτωση αυτή, ενεργοποιεί επίσης μία ηχητική προειδοποίηση και, εάν χρειαστεί, εφαρμόζει αυτόματα πίεση πέδησης.

Πρωτοεμφανιζόμενο στο CR-V είναι το Traffic Jam Assist. Το οποίο μειώνει το φόρτο του οδηγού σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με χαμηλές ταχύτητες, βοηθώντας το όχημα να παραμείνει στη λωρίδα του, ξεκινώντας από 0 χλμ./ώρα. Όταν η ροή της κυκλοφορίας αποκατασταθεί, το αυτοκίνητο μεταβαίνει απρόσκοπτα στο Lane Keeping Assist System.

Για περαιτέρω μείωση του φόρτου του οδηγού, για πρώτη φορά το CR-V διατίθεται με το Active Lane Change Assist. Το οποίο υποβοηθά το σύστημα διεύθυνσης κατά την αλλαγή λωρίδας και ενεργοποιείται με τη χρήση του φλας. Μόλις ο οδηγός ενεργοποιήσει και κρατήσει πατημένο το φλας, το σύστημα ραντάρ ανιχνεύει πρώτα εάν η παρακείμενη λωρίδα είναι ελεύθερη πριν το όχημα μεταβεί σε αυτή.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό του CR-V είναι το Parking Pilot, το οποίο παρέχει περαιτέρω υποστήριξη στον οδηγό, αναζητώντας θέσεις στάθμευσης. Αλλά και επισημαίνοντας στις οθόνες του συστήματος infotainment μία κατάλληλη θέση για να ξεκινήσει η λειτουργία υποβοηθούμενης στάθμευσης.

Οι οδηγοί μπορούν απλά να επιλέξουν τη θέση στην οποία θα παρκάρουν. Στη συνέχεια, οι αισθητήρες κάμερας και τα σόναρ ανιχνεύουν τις συνθήκες του περιβάλλοντος για αυτόματο έλεγχο των λειτουργιών του γκαζιού, του φρένου, του τιμονιού και του επιλογέα ταχυτήτων ώστε να παρκάρουν και να εξέλθουν από το όχημα.

Μπορεί να ενεργοποιηθεί σε τρία εύκολα βήματα με έναν ειδικό διακόπτη και ένα άγγιγμα της οθόνης. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο μπορεί να σταθμεύσει ελέγχοντας την ασφάλεια του περιβάλλοντος χώρου, μειώνοντας έτσι σημαντικά το άγχος του παρκαρίσματος, το οποίο αυξάνεται στα μεγάλα οχήματα όπως τα SUV.

Το νέο HONDA CR-V, έρχεται στην Ελλάδα. Τη δικίνητη 2.0 Hybrid Elegance με τιμές που ξεκινούν από 54.400 ευρώ, την αντίστοιχη τετρακίνητη έκδοση των 57.900 ευρώ, που ανεβαίνει στα 63.700 ευρώ στην έκδοση Advance. Η κορυφαία Advance Tech 2WD PHEV κοστίζει 67.900 ευρώ.

Οι τιμές αυτές σίγουρα δεν είναι δελεαστικές, αλλά το νέο HONDA CR-V είναι τεχνολογικά …υπερφορτωμένο. Παράλληλα, η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει και ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Περιλαμβάνει επιδοτούμενο επιτόκιο 2,9%, προκαταβολή 40% και εξόφληση σε έως 60 μήνες. Συνοδεύεται και με 5 χρόνια δωρεά service, στο οποίο περιλαμβάνονται η εργασία και τα ανταλλακτικά της περιοδικής συντήρησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...