Νέο HYUNDAI Santa Fe – Τιμές

To νέο HYUNDAI Santa Fe αναβαθμίστηκε και έρχεται αποκλειστικά με Full Hybrid και Plug-in Hybrid συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Το HYUNDAI Santa Fe είναι πρώτο μοντέλο της κορεάτικης φίρμας στην Ευρώπη, που χρησιμοποιεί την καινούρια πλατφόρμα οχημάτων τρίτης γενιάς, με αποτέλεσμα βελτιωμένες επιδόσεις, καλύτερη απόδοση και μέγιστη ασφάλεια.

Η νέα σχεδίαση του Santa Fe αναμφίβολα το δείχνει πιο κομψό. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η φαρδιά μάσκα, που αγκαλιάζει τα κύρια φωτιστικά σώματα με ένα τονισμένο τρισδιάστατο μοτίβο. Η…ταυτότητά του είναι τα φώτα LED σε σχήμα Τ, ενώ οι φαρδιές επενδύσεις στους θόλους των τροχών συνδυάζονται με ζάντες 19’’.
Στο πίσω μέρος, διακρίνεται η νέα σχεδίαση των φώτων με οριζόντια γραφικά, ενώ καινούργιος είναι και ο προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό, η αναβάθμιση, το έχει ανεβάσει ένα επίπεδο πολυτέλειας. Ξεχωρίζει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και η οθόνη αφής AVN 10,25 ιντσών, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από την αιωρούμενη κεντρική κονσόλα. Τα πλήκτρα μετάδοσης κίνησης, τεχνολογίας shift-by-wire, έχουν αντικαταστήσει τον παραδοσιακό λεβιέ, ενώ ένας ειδικός επιλογέας στην κεντρική κονσόλα εναλλάσσει εύκολα μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών οδήγησης.

Το νέο HYUNDAI Santa Fe διατίθεται σε εξαθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις.

Στην επταθέσια διάταξη, οι επιβαίνοντες μπορούν να σύρουν τη διαιρούμενη 60/40 και αναδιπλούμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων ώστε να μεταφερθούν άνετα επιβάτες και αποσκευές. Η πρόσβαση στα καθίσματα της τρίτης σειράς διευκολύνεται πιέζοντας απλά ένα πλήκτρο, με το οποίο σύρεται πλήρως η 2η σειρά καθισμάτων, με ταυτόχρονη άμεση αναδίπλωση της πλάτης.

Στην εξαθέσια διάταξη, οι δύο επιβάτες της μεσαίας σειράς έχουν ανεξάρτητα υποβραχιόνια σε καθίσματα «captain seats» ενώ η πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων διατηρείται διαρκώς ελεύθερη.

Το Santa Fe είναι το δεύτερο HYUNDAI στην Ευρώπη, μετά το Tucson, το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 για την Ελλάδα» που διατίθεται με το νέο Full Hybrid και Plug-in Hybrid σύστημα μετάδοσης κίνησης.
Η υβριδική έκδοση του νέου Santa Fe, αποτελείται από το νέο κινητήρα SmartStream T-GDi (turbocharged βενζίνης άμεσου ψεκασμού) 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα 44,2 kW, που αντλεί την ισχύ του από μια μπαταρία πολυμερούς ιόντων λίθου 1,49 kWh. Διατίθεται με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς με συνδυαστική ισχύ 230 ίππους και ροπή 350 Nm.

Η plug-in υβριδική έκδοση, διαθέτει τον ίδιο κινητήρα 1,6 σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 66,9 kW που αντλεί την ισχύ του από μια μπαταρία 13,8 kWh. Διατίθεται με τετρακίνηση συνδυασμένης απόδοσης 265 ίππων και ροπή 350 Nm.
Τόσο το υβριδικό όσο και το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι διαθέσιμα με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων (6AT).

Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Μεταξύ άλλων, διαθέτει τη λειτουργία Highway Driving Assist (HDA) που είναι ένας συνδυασμός Lane Following Assist και Smart Cruise Control, χρησιμοποιώντας αισθητήρες και δεδομένα χάρτη για την αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας σε ελεγχόμενο περιβάλλον.
Ένα άλλο νέο σύστημα είναι το Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA). Το οποίο χρησιμοποιεί κάμερα οπισθοπορίας και πίσω αισθητήρες υπερήχων για να ανιχνεύει εμπόδια κατά την όπισθεν, παρέχοντας προειδοποίηση αλλά και ενεργοποιώντας τα φρένα, εάν είναι απαραίτητο, για την αποφυγή σύγκρουσης.
Οι δικίνητες, επταθέσιες εκδόσεις των 230 ίππων ξεκινούν από 50.990 ευρώ και από 51.390 οι εξαθέσιες. Από 53.090 ευρώ αρχίζουν οι τιμές των τετρακίνητων εκδόσεων, ενώ τα Plug-in Hybrid τετρακίνητα Santa Fe των 265 ίππων ξεκινούν από 61.590 ευρώ.