HYUNDAI i20 2023: Αλλαγή επιπέδου – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Το επιτυχημένο HYUNDAI i20 έρχεται με ανανεωμένη, σπορ σχεδίαση, που μαζί με προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, το ανεβάζουν επίπεδο.

 

Το i20, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008 και αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της HYUNDAI. Είναι ένα μοντέλο που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, για την Ευρώπη. Η επιτυχημένη του πορεία οφείλεται στην εξαιρετική ποιότητα, την αξιοπιστία και την πρακτικότητά του.

Με τη νέα, αναβαθμισμένη έκδοσή του οι άνθρωποι της Hyundai Motor Europe βάζουν ψηλότερα τον…πήχη στην κατηγορία B. Το νέο i20 διαθέτει δυναμική σχεδίαση, διατηρώντας τον σπορτίφ χαρακτήρα του χάρη στο χαμηλό προφίλ οροφής και το μεγάλο μεταξόνιο.

Το σχήμα και το μοτίβο του εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και η μάσκα έχουν ανανεωθεί.
Το πίσω μέρος διαθέτει επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και μοναδικό σχεδιασμό στα πίσω φώτα LED σχήματος Ζ. Μια φωτεινή υπογραφή υπογραμμίζει τη συνολικά τολμηρή εμφάνισή του, ενώ νέας σχεδίασης είναι οι ζάντες των 16 και 17 ιντσών.

Ακόμη και με τις compact διαστάσεις της κατηγορίας Β, το νέο i20 προσφέρει στους επιβάτες άνετους χώρους στο εσωτερικό, 352 λίτρα για τις αποσκευές τους και 1.165 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της HYUNDAI αναζήτησαν καινοτόμες αισθητικές και τεχνικές λύσεις, δημιουργώντας μια… φρέσκια και ελκυστική εμφάνιση. Ξεχωρίζει το νέο «ζωηρό» πακέτο εσωτερικών χρωμάτων Lucid Lime. Με το συγκεκριμένο πακέτο, τα καθίσματα διαθέτουν ένα νέο σπορ μοτίβο με έντονη κάθετη γραμμή, ανάγλυφες οριζόντιες διακεκομμένες γραμμές και ραφές σε χρώμα lime.

Οι πόρτες του νέου i20 «αγκαλιάζουν» το ταμπλό με κομψό τρόπο, έχοντας εμπνευστεί από σχήματα που συναντάμε στη φύση. Το ανάγλυφο των θυρών ταιριάζει απόλυτα με αυτό του πίνακα οργάνων, ενώ οι χρωματικές πινελιές του ταιριάζουν με το όλο στυλ του εσωτερικού.

Το ανανεωμένο i20 διαθέτει λαμπτήρες LED για καλύτερο φωτισμό στο εσωτερικό, καθώς και εμπρός εσωτερικό φωτισμό πολλών χρωμάτων, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να ρυθμίζουν το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού ανάλογα με τη διάθεσή τους.

Τα 64 συνολικά χρώματα μπορούν να συνδεθούν με το πρόγραμμα οδήγησης και να χαμηλώνουν στο σκοτάδι. Οι επιβάτες του νέου i20 μπορούν επίσης να απολαμβάνουν ευχάριστο εσωτερικό φωτισμό τη νύχτα χάρη στη νέα τεχνολογία πολύχρωμου μπροστινού φωτισμού περιβάλλοντος LED που μπορεί να ρυθμιστεί από την πλευρά του συνοδηγού. Υπάρχουν τέσσερις χρωματικές αποχρώσεις του εσωτερικού. Οι Lucid Lime, Black Mono, Black & Grey και Black Mono & Yellow Green.

Το νέο i20 είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας. Διαθέτει στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, USB type-A και USB type-C, δεύτερης γενιάς eCall βασισμένο στο δίκτυο 4G και Over-the-Air (OTA) ενημερώσεις χαρτών. Συνοδεύεται μάλιστα από δωρεάν τριετή συνδρομή Bluelink και δωρεάν τριετή συνδρομή OTA.

Αξιοπρόσεκτα είναι και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Hyundai Smart Sense,που συμμορφώνεται με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Ορίου Ταχύτητας (ISLA), το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LFA) και το σύστημα Υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA). Το οποίο διαθέτει τις λειτουργίες “City”, “Interurban” και “Pedestrian”. Προαιρετικά διατίθεται και το σύστημα Smart Cruise Control με βάση τo Σύστημα Πλοήγηση (NSCC).

Κάτω από το καπό, του HYUNDAI i20 υπάρχει ο 1.0 T-GDi κινητήρας των 100 ίππων. Ο οποίος συνεργάζεται και με ένα 48V υβριδικό σύστημα κίνησης.
Είναι διαθέσιμο με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) ή 6τάχυτο έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT). Το οποίο όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι από το γκάζι, μπορεί να αποσυνδέσει τον κινητήρα από το κιβώτιο, εξοικονομώντας καύσιμο καθώς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ρολάρει.

Υπάρχει βέβαια και ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.2 των 84 ίππων με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων.
Οι τιμές της τελευταίας έκδοσης, με έκπτωση 500 ευρώ που ισχύει αυτήν την εποχή, ξεκινούν από 18.390 ευρώ.

Οι εκδόσεις 1.0 των 100 ίππων με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ξεκινούν από 19.390 ευρώ και από 20.790 ευρώ με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Από 20.390 ευρώ αρχίζουν οι τιμές των υβριδικών εκδόσεων.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τις τιμές του νέου HYUNDAI i20.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...