«Βασική» Koenigsegg γιατί σκεφτόμαστε τον λαό

Κοινοποίησε το άρθρο

Για όσους θέλουν μια Koenigsegg αλλά δεν έχουν διαθέσιμα κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ο  Christian von Koenigsegg σκεπτόμενος φιλολαϊκά ανακοίνωσε πως το κόστος εισόδου  στον κόσμο της Σουηδικής  ελίτ εκτιμάται πως θα είναι από 600.000 ευρώ έως 800.00 ευρώ.

Το υβριδικό V8  μοντέλο βάσης  της Koenigsegg δεν είναι τόσο extreme όσο έχουμε συνηθίσει και θα παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Εξηγώντας ο  Koenigsegg είπε πως «θα είναι περισσότερο ένα αυτοκίνητο δρόμου παρά πίστας». Το μοντέλο βάσης θα κατασκευάζεται όπως και τα κανονικά μοντέλα της εταιρίας στο Ängelholm , με την παραγωγή να προσανατολίζεται σε μερικές εκατοντάδες κομμάτια ετησίως. Αριθμό περιορισμένο σε σχέση με άλλες εταιρίες αλλά για την Koenigsegg το βήμα είναι τεράστιο.

Πέρα όμως από αυτήν την είδηση ο Koenigsegg μίλησε για την ίδρυση μιας εταιρίας η οποία θα εστιάζει στην προσφορά βοήθειας σε όσους  αναζητούν την ανάπτυξη νέων πλατφόρμων ή συστημάτων ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον ανέδειξε  την συνεργασία με την NEVS  σε ότι αφορά το μοντέλο βάσης, κίνηση που κρίθηκε όπως είπε απαραίτητη ώστε να μην επηρεαστούν τα project που έτρεχαν παράλληλα.