LAMBORGHINI ABT Urus Scatenato 810 ίππων (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η ABT «πειράζει» τη LAMBORGHINI Urus και η κομψότητα συναντά τη δύναμη. Το αποτέλεσμα είναι η εκρηκτική Scatenato, η οποία απευθύνεται σε λίγους.

 

Η Performante των 666 ίππων, ήταν μέχρι σήμερα η ισχυρότερη έκδοση της LAMBORGHINI Urus. Τώρα, η ABT Sportsline, που ειδικεύεται στη βελτίωση των αυτοκινήτων του ομίλου VW, ανέλαβε να…απογειώσει το σπορ SUV.

Το αποτέλεσμα ήταν παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μοντέλο, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 99 μονάδες. Πρόκειται για την ABT Urus Scatenato.

Στα ιταλικά, “Scatenato” σημαίνει «μαινόμενο, άγριο». Και αυτό είναι ακριβώς που ενσαρκώνει αυτό το εντυπωσιακό όχημα. Μια αληθινή απελευθέρωση τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην απόδοσή του.
Το συγκεκριμένο πακέτο βελτιώσεων, είναι συμβατό με τις εργοστασιακές εκδόσεις της LAMBORGHINI, συμπεριλαμβανομένων των Urus, Urus S και Urus Performante.

Η σημαντικότερη διαφοροποίηση της ABT Urus Scatenato είναι ο V8 biturbo κινητήρας των 4.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει τώρα 810 ίππους (596 kw), αντί για τους 666 ίππους στα 850 Nm. Η τεχνολογία ABT Power R περιλαμβάνει στροβιλοσυμπιεστή ABT και ενδιάμεσο ψυγείο.

Οι ειδικοί από το Kempten μείωσαν και την αναλογία ισχύος προς βάρος, από
3,23 κιλά σε λιγότερα από 3 κιλά ανά ίππο. Μια τιμή αναμφίβολα εντυπωσιακή για την κατηγορία των SUV επιδόσεων.

Σχεδιαστικά έχει γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του οχήματος. Έγινε βέβαια εκτεταμένη χρήση από ανθρακονήματα, όπως για παράδειγμα στο χώρο του κινητήρα και στο κάλυμμά του, αλλά και στα καπάκια των καθρεπτών.

Η ΑΒΤ έκανε επίσης επεμβάσεις στην αεροδυναμική της Urus. H Scatenato ξεχωρίζει από τις ανασχεδιασμένες αεροτομές και τα φτερά, που σε συνδυασμό με διάφορα διακοσμητικά, εξασφαλίζουν μια…αγριεμένη εμφάνιση, αλλά και πρόσθετη κάθετη δύναμη.

Η επιθετική εμφάνιση τονίζεται και από τις μαύρες γυαλιστερές σφυρήλατες ζάντες των 23 ιντσών, τύπου ABT HIGH Performance IRL23.

Οι τέσσερις απολήξεις από μαύρο ματ τιτάνιο, με διάτρητο εσωτερικό, έχουν διάμετρο 105 χλστ. και υπόσχονται τον κατάλληλο ήχο για αυτό το μοναδικό SUV.

Τα γυαλιστερά στοιχεία από ανθρακονήματα είναι το κυρίαρχο σχεδιαστικό στοιχείο στο εσωτερικό. Διακρίνονται στο ταμπλό, στα διακοσμητικά του πλαισίου του καθίσματος, στο λεβιέ ταχυτήτων αλλά και στον καθρέφτη. Φυσικά υπάρχει το σήμα της ABT, αλλά και η επιγραφή “Scatenato 1 of 99”.

Για όσους πάντως έχουν ενδοιασμούς για τη…νομιμότητα της «πειραγμένης» αυτής Urus, το gonews.gr ενημερώνει ότι οι τιμές απόδοσης του κινητήρα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της EEC/80/1269. Ενώ η διαδικασία, οι δοκιμές και τα αποτελέσματά τους, έχουν επαληθευτεί και εγκριθεί από την LAMBORGHINI.
Την οποίας ισχύει και η εγγύηση, η οποία παραμένει στα 3 χρόνια ή στα 100.000 χλμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...