Ποιο μοντέλο της Mercedes-Benz λέγεται «Baby Benz» ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Ποιο μοντέλο της Mercedes-Benz είχε το παρατσούκλι «Baby Benz» ;

Ποιο μοντέλο της Mercedes-Benz λέγεται «Baby Benz» ; Η C-Class είναι το μοντέλο της Mercedes-Benz με τις μεγαλύτερες πωλήσεις την τελευταία δεκαετία. Από την κυκλοφορία της τρέχουσας γενιάς, το 2014, έχουν πωληθεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια οχήματα Sedan και Estate.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για το μοντέλο της Mercedes-Benz C-Class Sedan από το 2016, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές για τις C-Class Sedan και Estate.

Το 2020, C-Class Sedan και Estate παραδόθηκαν σε πελάτες σε περισσότερες από 100 αγορές ανά την υφήλιο. Δύο στα τρία αυτοκίνητα C-Class που πωλούνται στη Γερμανία είναι έκδοσης Estate.
 

 

Η ιστορία επιτυχίας της C-Class ξεκίνησε το 1982, όταν κυκλοφόρησε το μοντέλο μεσαίου μεγέθους Mercedes-Benz 190. Καθώς εκείνη την εποχή ήταν το μικρότερο αυτοκίνητο της γκάμας της Mercedes-Benz, σύντομα απέκτησε το παρατσούκλι «Baby Benz».

Η Mercedes-Benz άφησε επανειλημμένα το στίγμα της όχι μόνο με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως η σπορ έκδοση 190 E 2.5-16 Evolution με τετραβάλβιδο κινητήρα, αλλά και με τα εναλλακτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Για παράδειγμα, το μοντέλο 190 E Elektro, ένα πειραματικό, πρωτότυπο αυτοκίνητο βασισμένο στη σειρά 201, παρουσιάστηκε στο περίπτερο Innovation Market της έκθεσης του Ανοβέρου το 1990 και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1991.

Οι πίσω τροχοί κινούνταν από δύο ηλεκτροκινητήρες, ισχύος 16 kW (21 hp) ο καθένας, που διεγείρονταν από μόνιμους μαγνήτες και τροφοδοτούνταν από μπαταρίες χλωριούχου νατρίου/νικελίου.