Πότε παρουσιάστηκε η πρώτη Mercedes-Benz C-Class ;

Κοινοποίησε το άρθρο
C-Class

Η C-Class είναι το μοντέλο της Mercedes-Benz με τις μεγαλύτερες πωλήσεις την τελευταία δεκαετία. Από την κυκλοφορία της τρέχουσας γενιάς, το 2014, έχουν πωληθεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια οχήματα Sedan και Estate.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τη C-Class από το 2016, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές για τις Sedan και Estate.

Το 2020, παραδόθηκαν σε πελάτες σε περισσότερες από 100 αγορές ανά την υφήλιο. Δύο στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται στη Γερμανία είναι έκδοσης Estate.
Το πρώτο αυτοκίνητο με την ονομασία C-Class παρουσιάστηκε τον Μάιο του 1993. Συνολικά, από το 1982, έχουν παραδοθεί σε πελάτες πάνω από 10,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα Mercedes-Benz αυτής της κατηγορίας.

Για πολλούς πελάτες, η C-Class είναι το μοντέλο για την είσοδο στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων. Στην Κίνα και τη Νότια Κορέα, η C-Class Sedan αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο premium μάρκας για το 50 περίπου τοις εκατό των αγοραστών.

Σε πολλές αγορές, η C-Class Sedan προσελκύει υψηλό ποσοστό γυναικών. Το ποσοστό των γυναικών είναι ιδιαίτερα υψηλό στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, όπου σχεδόν μία στις δύο C-Class Sedan αγοράζεται από γυναίκες.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το μοντέλο, η Mercedes-Benz έφερε την επανάσταση όχι μόνο με τη μηχανολογία του αυτοκινήτου, αλλά και με τη μεγαλύτερη ποικιλία αμαξωμάτων.

Η έκδοση Estate, την οποία η εταιρεία παρουσίασε το 1996, ήταν το πρώτο σπορ στέισον-βάγκον μεσαίου μεγέθους. Όταν η Mercedes-Benz κυκλοφόρησε την επόμενη κατασκευαστική σειρά C-Class το 2000, συμπεριέλαβε τη σπορ coupé – μια εντελώς νέα παραλλαγή αμαξώματος.

Η κυκλοφορία της τέταρτης γενιάς C-Class στην αγορά το 2007 επίσης συνοδεύτηκε από την παρουσίαση ενός νέου στοιχείου σχεδίασης. Για πρώτη φορά, η σχεδίαση μπροστινού τμήματος ενός sedan της Mercedes-Benz διέφερε ανάλογα με τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού.

Ενώ η γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού ELEGANCE περιλάμβανε το τριάκτινο αστέρι στο κλασικό σημείο στο καπό του κινητήρα, στην πιο σπορ γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού AVANTGARDE το αστέρι ήταν τοποθετημένο στο κέντρο της επένδυσης του ψυγείου.