6 νέα μοντέλα MERCEDES-EQ έως το 2022

Κοινοποίησε το άρθρο
MERCEDES-EQ

Το 2022 η παλέτα της Mercedes-EQ θα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και το δίκτυο παραγωγής της μάρκας είναι έτοιμο να τα συμπεριλάβει στις γραμμές παραγωγής του στα υπάρχοντα εργοστάσια παγκοσμίως.

Η Mercedes-Benz στοχεύει να ηγηθεί στα ηλεκτρικά σύνολα και το software των οχημάτων. Ο σταθερός εξηλεκτρισμός όλων των μοντέλων της γκάμας της αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του στρατηγικού στόχου της μάρκας “Ambition 2039” και αναγκαία προϋπόθεση για τη μετάβαση της εταιρείας σε ένα επίπεδο παραγωγής ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Η γκάμα των compact cars εμπλουτίζεται το επόμενο διάστημα με δύο αμιγώς ηλεκτρικά compact SUVs, την EQA και την EQB το 2021. Η EQA θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 20 Ιανουαρίου του 2021 ως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική της κατηγορίας των compact cars.

MERCEDES-EQΗ έναρξη παραγωγής της EQA από το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt έγινε ομαλά. Όπως με την EQC από το εργοστάσιο της Βρέμης και του Πεκίνου όπως και της EQV από τη Vitoria, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα «βγουν» από το εργοστάσιο του Rastatt κατασκευάζονται από την ίδια γραμμή παραγωγής όπως τα οχήματα της compact κατηγορίας με συμβατικά και υβριδικά συστήματα κίνησης που παράγονται εκεί, δηλ. την A‑Class, την A-Class sedan, τη B-Class και το compact SUV GLA.

Με αυτόν τον τρόπο, το εργοστάσιο του Rastatt κάνει ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς τον CO₂ ουδέτερο στόλο οχημάτων και τον εξηλεκτρισμό της γκάμας  της Mercedes-Benz AG. Η παραγωγή της EQA θα ακολουθήσει λίγο αργότερα (εντός του 2021) και από την BBAC στο Πεκίνο για την κινεζική αγορά.