Concept EQT – O πρόδρομος των ηλεκτρικών μικρών Van

Κοινοποίησε το άρθρο
Concept EQT

Με την Concept EQT, η Mercedes-Benz Vans παρουσιάζει το πρώτο premium όχημα στην κατηγορία των μικρών Van που είναι ιδανικό για οικογένειες και ιδιώτες που ασχολούνται με δραστηριότητες αναψυχής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

Με την Concept EQT, η Mercedes-Benz Vans παρουσιάζει το πρώτο premium όχημα στην κατηγορία των μικρών Van που είναι ιδανικό για οικογένειες και ιδιώτες που ασχολούνται με δραστηριότητες αναψυχής: την T-Class και την πλήρως ηλεκτρική έκδοσή της.

Το όχημα, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο στάδιο της παραγωγής, συνδυάζει άφθονους και ευέλικτους χώρους για έως επτά επιβάτες και γενναιόδωρο χώρο αποσκευών, με την τυπική για τη Mercedes σχεδίαση και προσέγγιση της πολυτέλειας, της άνεσης, της λειτουργικότητας, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας.

Με τον τρόπο αυτόν, η Mercedes-Benz Vans μεταφράζει τη συνταγή επιτυχίας της V-Class σε μια πιο συμπαγή μορφή, φέρνοντας την κορυφαία ποιότητα στην κατηγορία των μικρών Van.

H Concept EQT υπογραμμίζει τον μοναδικό συνδυασμό κορυφαίας άνεσης και λειτουργικότητας χωρίς συμβιβασμούς με την οδηγική απόλαυση της ηλεκτρικής κινητικότητας, καθώς και με ένα ηλεκτρικό longboard που είναι άψογα ενσωματωμένο στον χώρο φόρτωσης.

Concept EQT

Χαρακτηριστική σχεδίαση Mercedes-Benz με υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα

Η Concept EQT είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της οικογένειας Mercedes-EQ. Η σχεδίασή της διακρίνεται από ισορροπημένες αναλογίες και επιφάνειες που προκαλούν αίσθηση.

Οι έντονες ακμές και οι εντυπωσιακοί θόλοι των τροχών υπογραμμίζουν το δυναμισμό του οχήματος. Το χαρακτηριστικό μπροστινό τμήμα Black Panel με τους εμπρόσθιους προβολείς LED αποτελεί συνέχεια του καπό και λάμπει με ένα μοτίβο αστεριών.

Τα αστέρια διαφορετικού μεγέθους με τρισδιάστατο εφέ κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ολόκληρο το όχημα, από το μπροστινό μέρος και τις ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με πολύ γυαλιστερό φινίρισμα, έως την πανοραμική οροφή και το ηλεκτρικό longboard στο πίσω μέρος.

Υπάρχει επίσης μια φωτεινή λωρίδα που συνδέει τους προβολείς LED με τα πίσω φώτα LED. Αυτό, σε συνδυασμό με τη βαφή του οχήματος σε γυαλιστερό μαύρο, δημιουργεί μια συναρπαστική αντίθεση που προσφέρει μια αισθητική ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.

Σύμφωνα με τον Gorden Wagener, Επικεφαλής Σχεδιαστή του Ομίλου Daimler, «η Concept EQT είναι ένα νέο Van ολιστικής προσέγγισης που διαθέτει το σχεδιαστικό DNA «Sensual Purity». «Τα εντυπωσιακά σχήματα, τα κομψά διακοσμητικά στοιχεία και τα βιώσιμα υλικά που διαθέτει αποδεικνύουν περίτρανα ότι αυτό το Van ανήκει ξεκάθαρα στην οικογένεια Mercedes-EQ.»

Concept EQT

Το εσωτερικό της Concept EQT αποτελεί μια εξίσου συναισθηματική και κομψή δήλωση, όσο και το εξωτερικό του – και χαρακτηρίζεται από μια εκλεπτυσμένη αντίθεση άσπρου και μαύρου. Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι από λευκό δέρμα νάπα.

Τα πλεγμένα δερμάτινα στοιχεία στο κεντρικό τμήμα του καθίσματος είναι από ανακυκλωμένο δέρμα. Το ταμπλό οργάνων έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακή σχεδίαση. Το άνω τμήμα έχει σχήμα πτερυγίου και ενώνεται δυναμικά με το όργανο πολλαπλών ενδείξεων.

Πάνω από το όργανο πολλαπλών ενδείξεων βρίσκεται ένας πρακτικός ημίκλειστος αποθηκευτικός χώρος για εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά αντικείμενα ή έγγραφα. Επιπλέον, οι στρογγυλοί αεραγωγοί σε γυαλιστερό μαύρο, τα γαλβανιζέ διακοσμητικά στοιχεία και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με κουμπιά ελέγχου αφής τονίζουν την υψηλής ποιότητας, μοντέρνα εμφάνιση.

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στην κεντρική κονσόλα, τις πόρτες και τον χώρο ποδιών δημιουργεί μια ιδιαίτερα κομψή ατμόσφαιρα.