Mercedes-Benz Actros : Έφερε την επανάσταση πριν 25 χρόνια

Κοινοποίησε το άρθρο
Mercedes-Benz Actros

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1996, η Mercedes-Benz παρουσίασε ένα νέο φορτηγό στην κατηγορία βαρέων επαγγελματικών οχημάτων το Mercedes-Benz Actros

Το Mercedes-Benz Actros ήταν το πρώτο φορτηγό που εξοπλίστηκε με δισκόφρενα και ηλεκτρονικό σύστημα πέδησης (EBS).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...

Ο συνδυασμός των δύο έκανε το Actros το ασφαλέστερο όχημα στην κατηγορία του. Επιπλέον, πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως τα συστήματα «Telligent», βελτίωσαν σημαντικά την αποδοτικότητα.

Μεταξύ άλλων, τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων διπλασιάστηκαν σε διάρκεια, η κατανάλωση καυσίμου μειώθηκε κατά τρία έως επτά τοις εκατό, ανάλογα με τον τομέα χρήσης, και το ωφέλιμο φορτίο αυξήθηκε κατά έως και 400 κιλά. Αξιόλογη ήταν επίσης η βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης.

Χάρη στο σύστημα πέδησης Telligent με δισκόφρενα, για παράδειγμα, κατέστη δυνατή η μείωση της απόστασης πέδησης όταν το κινείται το Actros με ταχύτητα 85 km/h κατά το μήκος του συρμού.

Οι μηχανικοί σχεδιασμού έδωσαν επίσης μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια: ένας νέος τύπος επένδυσης των φτερών μείωσε αξιόπιστα το πιτσίλισμα κατά την οδήγηση στη βροχή.

Επίσης, βελτιώθηκε η φιλικότητα προς το περιβάλλον χάρη στους εξελιγμένους, αποδοτικότερους κινητήρες V και τον εκσυχρονισμό της διαδικασίας παραγωγής, όπως η μείωση σχεδόν 50% της απαιτούμενης ενέργειας κατά τη συναρμολόγηση του οχήματος.

Οι νέες καμπίνες παρείχαν στους επιβαίνοντες έως και 47 % περισσότερο χώρο στο εσωτερικό και σχεδιάστηκαν για να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του οδηγού.

Οι καμπίνες έγιναν επίσης πιο ασφαλείς – είχαν υποβληθεί σε μία τεράστια γκάμα δοκιμών σύγκρουσης τόσο σε προσομοίωση όσο και σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Οι αερόσακοι και τα καθίσματα με ενσωματωμένο εντατήρα ζώνης ασφαλείας ήταν επίσης νεωτερικά στοιχεία.

Κάθε νέο μοντέλο Actros αναδεικνύεται σε «Φορτηγό της χρονιάς» (“Truck of the year”) και εξακολουθεί να πρωτοπορεί μέχρι σήμερα στον τομέα της ασφάλειας.