MERCEDES-BENZ GLB 2024: Υβριδικό φρεσκάρισμα – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Ανανεωμένη σχεδίαση, βελτιωμένο βασικό εξοπλισμό και αναβαθμισμένο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης διαθέτει πλέον η MERCEDES-BENZ GLB

 

 

Η ανανέωση ή facelift, όπως συνηθίζεται να λέγεται πλέον, των μοντέλων της MERCEDES-BENZ συνεχίζεται. Τώρα, είναι η σειρά της GLB να φρεσκαριστεί. Το compact SUV, χωρίς να αλλάζει κάτι σημαντικό στη φιλοσοφία του, έχει ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση.

Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει νέα σχεδίαση, με εμφανές το προστατευτικό του υποδαπέδου, ενώ η επένδυση του ψυγείου έχει τέσσερις οριζόντιες γρίλιες και το αστέρι στο κέντρο.
Υπάρχουν ακόμα νέοι προβολείς και εξολοκλήρου LED πίσω φώτα, ενώ η γκάμα επιλογών έχει πλέον εμπλουτιστεί με τέσσερα επιπλέον σχέδια ζαντών και το νέο μεταλλικό χρώμα βαφής Spectral Blue.

Στο βασικό εξοπλισμό της νέας GLB περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σχεδίασης πέντε ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο. Ωστόσο, η GLB μπορεί επίσης να διαμορφωθεί με ζάντες 18 έως 20 ιντσών.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στο αναβαθμισμένο εσωτερικό είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μια οθόνη οργάνων 7 ιντσών και μια οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, ενώ με το πακέτο advantage είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό.
Τα στρογγυλά στόμια αεραγωγών με εμφάνιση στροβίλου προσθέτουν σπορ στοιχεία και δημιουργούν αντίθεση με τα ευθύγραμμα, χαρακτηριστικά offroad στοιχεία από αλουμίνιο του εσωτερικού.

Το τιμόνι της τρέχουσας γενιάς που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό είναι επενδυμένο με δέρμα, ενώ κατόπιν παραγγελίας διατίθεται με επένδυση από συνθετικό δέρμα Artico. Επιπλέον, για πρώτη φορά διατίθεται ένα θερμαινόμενο τιμόνι για τη γραμμή εξοπλισμού AMG Line.

Στον βασικό εξοπλισμό της νέας GLB περιλαμβάνονται καθίσματα με επενδύσεις από συνθετικό δέρμα Artico και μαύρο ύφασμα με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια.

Προαιρετικά διατίθενται στη γκριζοπράσινη απόχρωση sage grey. Τα τρία χρώματα εσωτερικού – μαύρο, macchiato beige και sage grey – είναι διαθέσιμα στη γραμμή εξοπλισμού Progressive. Το κάλυμμα καθίσματος από συνθετικό δέρμα Artico/ύφασμα μικροϊνών Microcut του βασικού εξοπλισμού είναι πλέον διαθέσιμο και σε bahia brown στην AMG Line.

Συνολικά υπάρχουν τέσσερα χρώματα επενδύσεων: μαύρο, bahia brown, sage grey και o νέος χρωματισμός red pepper/black. Το υφασμάτινο κάλυμμα των καθισμάτων ανέσεων είναι από 100% ανακυκλωμένα υλικά, ενώ στο κάλυμμα καθίσματος Artico/Microcut, η αναλογία είναι 65% στην πλάτη και 85% στην έδρα του καθίσματος.

Στον βασικό εξοπλισμό της ανανεωμένης GLB, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται το σύστημα υποβοήθησης μεγάλης σκάλας φωτισμού, η κάμερα οπισθοπορείας και το πακέτο USB, όπως και το δερμάτινο τιμόνι και οι εμπρός προβολείς LED. Η γραμμή εξοπλισμού Progressive περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό καθώς επίσης το Πακέτο Στάθμευσης και το Πακέτο Καθρεφτών.

Η GLB είναι πλέον εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά του MBUX με στυλ οθόνης νέας σχεδίασης. Το στυλ Classic παρέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, ενώ το στυλ Sporty διαθέτει δυναμικό στροφόμετρο.

Όσοι αρκούνται στο βασικό περιεχόμενο μπορούν να επιλέξουν το διακριτικό στυλ Discreet. Σε συνδυασμό με τους τρεις τρόπους λειτουργίας Navigation, Assistance και Service και τους 10 κόσμους χρωμάτων του ατμοσφαιρικού φωτισμού, υπάρχουν πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Όλες οι λειτουργίες, όπως Μέσα, Τηλέφωνο ή Όχημα, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, ενώ ο χειρισμός τους μπορεί να πραγματοποιείται άνετα από την οθόνη αφής ή από τα pad πλοήγησης με το δάχτυλο που υπάρχουν στο τιμόνι.

Νέες δυνατότητες διαλόγου και εκμάθησης έχει και η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση χάρη σε online υπηρεσίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν από την εφαρμογή Mercedes me. Το σύστημα μαθαίνει σιγά-σιγά τον οδηγό και απομνημονεύει τις ρυθμίσεις ή τις διαδρομές που κάνει συνήθως. Την κατάλληλη στιγμή, προτείνει εξατομικευμένες λειτουργίες infotainment, άνεσης και οχήματος, απόλυτα προσαρμοσμένες στις συνθήκες οδήγησης.

Ασφαλώς, ο οδηγός μπορεί να απορρίψει την πρόταση με τη λειτουργία “Do not suggest now” (Να μην γίνονται προτάσεις τώρα) ή να τη διαγράψει οριστικά με τη λειτουργία “Do not suggest again” (Να μην γίνουν προτάσεις ξανά). Το όχημα απομνημονεύει αυτές τις επιθυμίες του. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ενεργοποίησης ορισμένων ενεργειών χωρίς τη φράση «Hey Mercedes», ενώ η φωνητική υποβοήθηση μπορεί πλέον και να εξηγεί λειτουργίες του οχήματος.

Αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας, όπως το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης. Η επόμενη γενιά του Πακέτου Στάθμευσης υποστηρίζει επίσης τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις με μια προβολή 360 μοιρών για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Για πρώτη φορά, η GLB προσφέρει επίσης την υποβοήθηση ελιγμών ρυμουλκούμενου, η οποία διευκολύνει τους ελιγμούς με την όπισθεν με υποστήριξη από κάμερα. Προϋπόθεση είναι να έχει τοποθετηθεί στο όχημα ο κοτσαδόρος με σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου ESP σε συνδυασμό με το Πακέτο Στάθμευσης με κάμερα 360 μοιρών.

Η νέα MERDEDES-BENZ GLB διατίθεται στην Ελλάδα με τέσσερις επιλογές βενζινοκινητήρων και τρεις επιλογές πετρελαιοκινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT επτά ή οκτώ ταχυτήτων. Οι δύο βενζινοκινητήρες υψηλότερης απόδοσης διατίθενται με το μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Όλοι οι βενζινοκινητήρες είναι εξηλεκτρισμένοι και διαθέτουν πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt για την κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό. Τα 10 kW επιπλέον ισχύος που διατίθενται από αυτό το ήπια υβριδικό σύστημα στιγμιαία υποστηρίζουν την άμεση εκκίνηση και χρησιμοποιούνται για ταχύτερη επιτάχυνση μέσω της λειτουργίας ενίσχυσης.

Οι τιμές ξεκινούν από 51.700 ευρώ για την GLB 200 με τον κινητήρα των 1.332 κ.εκ. και τους 163+14 ίππους. Η δίλιτρη GLB 220 4Matic των 190+14 ίππων ξεκινά από 56.500 ευρώ και η GLB 250 4Matic των 224+14 ίππων από 60.600 ευρώ. Η τιμές της κορυφαίας AMG GLB 35 4MATIC των 306 +14 ίππων αρχίζουν από 73.800 ευρώ και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις από 61.600 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....