MERCEDES-BENZ GLC: Σπορτίφ υβριδική πολυτέλεια – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Η GLC, το πιο δυναμικό SUV της MERCEDES έρχεται αποκλειστικά με εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης.

Με αναμφίβολα εντυπωσιακό σχεδιασμό, η νέα MERCEDES-BENZ GLC, συνδυάζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά, με την πολυτέλεια, αλλά και όλες τις δυνατότητες ενός κορυφαίου SUV.

Με μήκος 4.716 χιλ. είναι 60 χιλ. μακρύτερη και 4 χαμηλότερη από το προηγούμενο μοντέλο. Τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 6 χιλ. μπροστά (τώρα: 1.627 χιλ.) και 23 πίσω (τώρα: 1640 χιλ). Το πλάτος της έχει διατηρηθεί στα 1.890 χιλ. Μεγαλύτερος, κατά 70 λίτρα είναι και ο χώρος αποσκευών ο οποίος πλέον φτάνει τα 620 λίτρα.
Πολυάριθμες είναι και οι αισθητικές αλλαγές, οι οποίες όμως έχουν διατηρήσει την…οικογενειακή ταυτότητα της γερμανικής φίρμας. Ένα από τα καθοριστικά σχεδιαστικά στοιχεία της GLC είναι το επανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα, με προβολείς που ενσωματώνονται απευθείας στη νέα μάσκα ψυγείου.
Ανανέωση υπάρχει και στο εσωτερικό με αλλαγές στο ταμπλό, στον πίνακα οργάνων, αλλά και στα καθίσματα. Ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες LCD καθώς οι πληροφορίες παρουσιάζονται με πιο…οργανωμένο τρόπο. Η πλοήγηση πλήρους οθόνης υπόσχεται βελτιωμένη καθοδήγηση στη διαδρομή.

Η επαυξημένη πραγματικότητα MBUX (Mercedes-Benz User Experience) για πλοήγηση διατίθεται προαιρετικά. Μια κάμερα καταγράφει τον περιβάλλοντα χώρο μπροστά από το όχημα. Η κεντρική οθόνη δείχνει τις κινούμενες εικόνες, ενώ επάνω της προβάλλονται εικονικά αντικείμενα, πληροφορίες και δείκτες ως υπέρθετα στοιχεία όπως, μεταξύ αυτών, σήματα κυκλοφορίας, βέλη κατεύθυνσης, συστάσεις αλλαγής λωρίδας και αριθμοί οδών. Έτσι, διευκολύνεται σημαντικά η πλοήγηση, ειδικά σε αστικές περιοχές.
Η ικανότητα διαλόγου και μάθησης του φωνητικού βοηθού «Hey Mercedes» βασίζεται σε αλγορίθμους που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται διαρκώς περισσότερο στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του χρήστη. Με τη λειτουργία MBUX Smart Home, η GLC γίνεται ένα κινητό κέντρο ελέγχου για το σπίτι. Η θέρμανση και ο φωτισμός, τα παντζούρια και οι ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να παρακολουθούνται και να ελέγχονται εξ αποστάσεως!
Η νέα MERCEDES-BENZ GLC διατίθεται μόνο ως υβριδικό όχημα. Είτε ως plug-in υβριδικό μοντέλο είτε ως ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48 volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό. Το plug-in υβριδικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων.
Η GLC κινείται άνετα σε κάθε έδαφος, εντός και εκτός δρόμου. Το νέο σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα κάνει την οδήγησή της πολύ πιο ευκίνητη και ασφαλή. Εκτός δρόμου, εντυπωσιάζει με πολυάριθμα χαρακτηριστικά όπως το σύστημα 4MATIC στον βασικό εξοπλισμό, η αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση εκτός δρόμου στα μοντέλα plug-in, η οθόνη off-road και το «διαφανές καπό».

Η GLC 200 4MATIC διαθέτει με το…ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από δίλιτρο βενζινοκινητήρα 204 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 23 ίππων. Οι τιμές ξεκινούν από 66.500 ευρώ, ενώ από 71.500 ευρώ ξεκινούν οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Από 78.850 ευρώ ξεκινούν οι τιμές για την plug-in υβριδική GLC 300 e MATIC των 313 ίππων.