Mercedes EQA : H ηλεκτρική έκδοση της GLA

Κοινοποίησε το άρθρο

Η EQA είναι το νέο, βασικό μοντέλο για την είσοδο στον εξολοκλήρου ηλεκτρικό κόσμο της Mercedes-EQ. Η «ηλεκτρική» αισθητική της σχεδίασής της αποπνέει την χαρακτηριστική σύχρονη πολυτέλεια της μάρκας Mercedes-EQ.

Έξυπνα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό σε πολλούς τομείς όπως η αποτροπή ατυχημάτων, η προνοητική και, συνεπώς, ιδιαίτερα αποδοτική στρατηγική λειτουργίας και η Πλοήγηση με Electric Intelligence (Ηλεκτρική Νοημοσύνη).

Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει διάφορες εκπληκτικές λειτουργίες της Mercedes-Benz, όπως το ENERGIZING Comfort και το MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Η EQA είναι το πρώτο ηλεκτρικό μέλος της επιτυχημένης οικογένειας compact αυτοκινήτων Mercedes-Benz.

Προσφέρει τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά της GLA, με την οποία έχει πολύ στενή συγγένεια, και τα συνδυάζει με έναν αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα. Η νέα EQA κατασκευάζεται στο Rastatt (Γερμανία) και στο Πεκίνο (Κίνα). Τα συστήματα μπαταριών της EQA παρέχονται από την Accumotive, μία θυγατρική εταιρεία της Mercedes-Benz με έδρα το Kamenz.

Το εργοστάσιο μπαταριών στο Jawor της Πολωνίας προετοιμάζεται να παράγει και τα συστήματα μπαταριών των compact μοντέλων Mercedes-EQ. Από την άνοιξη του 2021, το ηλεκτρικό compact SUV θα είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Η EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα ως EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 15,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 g/km) με 140 kW και αυτονομία κατά NEDC 486 χιλιομέτρων.

Η «διπλή» μπαταρία ιόντων λιθίου, προσαρμοσμένη ως δομικό στοιχείο στο υποδάπεδο του αυτοκινήτου, είναι χωρητικότητας 66,5 kWh. Για να ικανοποιεί τα υψηλά πρότυπα άνεσης που χαρακτηρίζουν τη μάρκα ως προς τον θόρυβο και τους κραδασμούς, έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα για την απομόνωση του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης από το πλαίσιο και το αμάξωμα.