Το νέο MINI John Cooper Works GP

Κοινοποίησε το άρθρο


Ένα σπάνιο μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια θέτει νέα πρότυπα επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Το νέο MINI John Cooper Works είναι το ταχύτερο μοντέλο στην ιστορία της Βρετανικής μάρκας με έγκριση τύπου για χρήση στο δρόμο.
Ένας 4-κύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 225 kW/306 hp επιταχύνει το διθέσιο μοντέλο – που βασίζεται στο 3θυρο MINI – από 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,2 δευτ. Το νέο MINI John Cooper Works GP παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles (22 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019), ενώ την περιορισμένη παραγωγή των 3.000 αντιτύπων έχει αναλάβει το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Οι παραδόσεις του σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2020.
 
Η γνήσια αγωνιστική αίσθηση είναι προϊόν διαφόρων παραγόντων όπως ο κινητήρας – ο ισχυρότερος που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μικρό αυτοκίνητο της μάρκας, η ανάρτηση που βασίζεται στην αγωνιστική τεχνογνωσία του τμήματος John Cooper Works και ένα αμάξωμα βελτιστοποιημένο ως προς το βάρος, τη στρεπτική ακαμψία και την αεροδυναμική.
Το νέο MINI John Cooper Works GP διαθέτει ασυναγώνιστες σπορ ικανότητες και απαράμιλλη ευελιξία. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει μία συναρπαστική παράδοση που είναι συνδεδεμένη με το όνομα του θρυλικού σχεδιαστή της Formula 1, John Cooper και ξεκίνησε με το ντεμπούτο του κλασικού Mini πριν από 60 χρόνια.

Τόσο στο δρόμο, όσο και στην αγωνιστική πίστα, ο συνδυασμός αυτός παράγει σταθερά αθλητικές επιτυχίες: από το πρώτο Mini Cooper και την κατάκτηση του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (British Touring Car Championship) μέχρι τις τρεις νίκες στο Monte Carlo Rally, τη σειρά MINI Challenge, επιδόσεις στο Ράλι Dakar και την τελευταία γενιά των μοντέλων John Cooper Works.
Ο αποκλειστικός χαρακτήρας του νέου MINI John Cooper Works GP, επικεντρωμένος στην ασυμβίβαστη, ακραία οδηγική απόλαυση, εκφράζεται τόσο με την κινητήρια ισχύ όσο και με τα χαρακτηριστικά επιδόσεων. Είναι ένα μοντέλο που βρίσκεται σαφέστατα στην πρώτη γραμμή της γκάμας MINI και John Cooper Works. Συγκρινόμενο με το MINI John Cooper Works, παράγει επιπλέον 55 kW/75 hp. Γι’ αυτό, η υπεροχή του νέου MINI John Cooper Works GP ορίζεται με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια έναντι των δύο extreme αθλητών προηγούμενων γενιών ΜΙΝΙ, με την παραγωγή της κάθε γενιάς να περιορίζεται σε 2.000 αντίτυπα.

Το MINI Cooper S με John Cooper Works GP Kit, που λανσαρίστηκε το 2006 και το MINI John Cooper Works GP του 2013 ήδη πρόδιδαν το έντονα αγωνιστικό ταλέντο τους με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες 160 kW/218 hp, την ειδική τεχνολογία ανάρτησης και τα αποκλειστικά τους χαρακτηριστικά σχεδίασης και εξοπλισμού.
Το νέο MINI John Cooper Works GP προάγει την εμπειρία επιδόσεων σε ένα πολυτελές μικρό αυτοκίνητο και σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των test drives στη φάση εξέλιξης πριν την παραγωγή, ολοκλήρωσε το γύρο του Nordschleife στην πίστα του Nürburgring σε λιγότερο από οκτώ λεπτά – σχεδόν ένα λεπτό ταχύτερα από τον αμέσως προηγούμενο προκάτοχό του.