Πόση ώρα χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα νέο MINI ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Πόση ώρα χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα νέο MINI ;

Ένα success story που τώρα συμπληρώνει δύο δεκαετίες: Στη αρχή του 2001, ξεκίνησε στο Σουίντον η παραγωγή εξαρτημάτων αμαξώματος MINI.

Και λίγο αργότερα, στις 26 Απριλίου 2001, το πρώτο νέο MINI έφυγε από τη γραμμή παραγωγής της Οξφόρδης. Από τότε, η MINI έχει κατασκευάσει πάνω από πέντε εκατομμύρια πολυτελή αυτοκίνητα στη Μ. Βρετανία.

Μόνο στο εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Clubman καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE – όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Ήδη σήμερα, πάνω από 4.500 άριστα καταρτισμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στα εργοστάσια της MINI στην Οξφόρδη και το Σουίντον, μεταξύ των οποίων 130 μαθητευόμενοι. Με την υποστήριξη αυτής της ισχυρής ομάδας περίπου 1.000 οχήματα MINI κατασκευάζονται στη Μ. Βρετανία καθημερινά – ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα.

 

Ο Peter Weber, Διευθύνων Σύμβουλος των εργοστασίων της Οξφόρδης και του  Σουίντον από το 2019, προσθέτει: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τις ομάδες μας στην Οξφόρδη και το Σουίντον και την απίστευτη δουλειά που κάνουν. Η συνεχής δέσμευση και το πάθος τους τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ενισχύει τη φήμη της ΜΙΝΙ σε όλο τον κόσμο».

 

Τα εργοστάσια της Οξφόρδης και του Σουίντον ήδη έχουν μακρά παράδοση ως εγκαταστάσεις παραγωγής: Αυτοκίνητα κατασκευάζονται εκεί επί 65 χρόνια (Σουίντον), ακόμα και επί 108 χρόνια (Οξφόρδη). Για μεγάλο διάστημα, αυτό γινόταν αθόρυβα, αλλά τα τελευταία χρόνια το εργοστάσιο της Οξφόρδης έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για τους τουρίστες. Στο μεταξύ, η βραβευμένη περιήγηση εργοστασίου της MINI έχει προσελκύσει περίπου 26.000 φίλους της μάρκας.

 

Το εργοστάσιο της Οξφόρδης έκανε ένα σημαντικό βήμα στο μέλλον το 2020, φιλοξενώντας στις γραμμές παραγωγής του το MINI Cooper SE, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

 

Και αυτό ήταν μόνον η αρχή: Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, η MINI θα είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group της οποίας ολόκληρη η γκάμα μοντέλων θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό. Τα τελευταία 20 χρόνια, τα εργοστάσια της Οξφόρδης και του Σουίντον έχουν διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στο να γίνει η παραγωγή MINI πιο βιώσιμη και απαραίτητη για τη στρατηγική του BMW Group για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων.