MINI Cooper SE John Cooper Works: Ηλεκτρική…αδρεναλίνη

Κοινοποίησε το άρθρο

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE στην έκδοση John Cooper Works συνδυάζει τις αγωνιστικές διαθέσεις και τις υψηλές επιδόσεις με τη βιώσιμη κινητικότητα.

 

 

 

Οι εκδόσεις John Cooper Works των ΜΙΝΙ, πάντα απευθύνονταν σε όσους αναζητούσαν μία ξεχωριστή, σπορ εμφάνιση, αλλά και επιδόσεις που ανεβάζουν την…αδρεναλίνη στα ύψη.

Άλλωστε οι συγκεκριμένες εκδόσεις παραπέμπουν στην πλούσια αγωνιστική παράδοση της μάρκας, η οποία έχει στο ενεργητικό της αναρίθμητες επιτυχίες. Μεταξύ των οποίων και τρεις νίκες στο Ράλι Μόντε Κάρλο τη δεκαετία του 1960.

Η διαχρονική φήμη των MINI Cooper Works όμως δε σταματά, ούτε τώρα που έχουμε μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Γιατί την…υπογραφή John Cooper Works έχει πλέον και το αμιγώς ηλεκτρικό Cooper SE.

Ξεχωρίζει από το νέο λογότυπο John Cooper Works με τις καθαρές γραμμές, την παραδοσιακή τριχρωμία (κόκκινο, λευκό μαύρο) και την καρό σημαία στην οκταγωνική μάσκα. Αλλά και από τις διακοσμητικές ρίγες στο καπό.

Οι ζάντες αλουμινίου των 18-ιντσών, 10 ακτίνων, σε δίχρωμη σχεδίαση Lap Spoke και οι εντυπωσιακές, κόκκινες δαγκάνες φρένων JCW αποτελούν στοιχεία της δυναμικής του εμφάνισης.

Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης JCW περιλαμβάνονται εντυπωσιακοί διαχύτες εμπρός και πίσω. Το πλαίσιο της μάσκας και το λογότυπο φέρουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί επίσης το κόκκινο χρώμα αντίθεσης Chilli Red στην οροφή και στα καλύμματα των καθρεπτών.

Ακόμα και οι προβολείς LED υιοθετούν ειδικές «φωτεινές υπογραφές». Με επιλεγμένο το γραφικό JCW, τα εμπρός φώτα εμφανίζουν μόνο δύο οριζόντιες λεπτές λωρίδες ως φώτα ημέρας.

Αγωνιστικό χαρακτήρα έχει και το εσωτερικό. Τα καθίσματα JCW συνδυάζουν συνθετικό δέρμα με κόκκινες ραφές και πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στην περιοχή των ώμων. Η φιλοσοφία μαύρου και κόκκινου συνεχίζεται στην πλεκτή επένδυση στα πάνελ των θυρών και στο ταμπλό. Η πλευρά του συνοδηγού κοσμείται με το ειδικό μοτίβο σε στυλ καρό σημαίας.

Η κεντρική, υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED με διάμετρο 240 χλστ. ομαδοποιεί δεδομένα του οχήματος και προβάλλει πληροφορίες για λειτουργίες πλοήγησης, πολυμέσων, τηλεφώνου και ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού.

Νέες δυνατότητες εξατομίκευσης προσφέρουν και τα Experience Modes. Όπως το GO-KART, το οποίο χρωματίζει την οθόνη και τον εσωτερικό φωτισμό σε ανθρακί κόκκινο. Παράλληλα παράγει και έναν απολαυστικό ειδικό ήχο και βελτιώνει την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού για ακόμα σπορ οδηγική αίσθηση.

Το MINI Cooper SE John Cooper Works όμως δεν έχει μόνο τα παραπάνω στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Γιατί προσφέρει και εξαιρετικές επιδόσεις.

Με ισχύ 160 kW, δηλαδή 218 ίππους και μέγιστη ροπή 330 χλγρμ. Επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 6,7΄΄. Έχοντας βέβαια μηδενικές εκπομπές ρύπων και συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 14,7 – 14,1 kWh/100 χλμ.

Η μπαταρία υψηλής τάσης του MINI Cooper SE με ενεργειακή χωρητικότητα 54,2 kWh παρέχει αυτονομία έως 402 χιλιόμετρα.

Η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) είναι εφικτή με έως 95 kW. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται με 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC).

Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν είναι ενεργοποιημένη η πλοήγηση, η μπαταρία φτάνει νωρίτερα στην ιδανική θερμοκρασία για αποδοτική φόρτιση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης, ειδικά σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.
Με 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες, το Parking Assistant Plus απλουστεύει τη διαδικασία στάθμευσης. Αλλά και εντοπίζει ελεύθερους χώρους στάθμευσης.

Ξεχωρίζει η λειτουργία EXPLORE Mode, που επιτρέπει το παρκάρισμα μέσω smartphone με τον οδηγό εκτός του MINI. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ο χώρος στάθμευσης είναι στενός στο πλάι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το MINI Cooper SE John Cooper Works είναι ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο, με σπορ χαρακτήρα και υποσχέσεις για διασκεδαστική οδήγηση. Κάτι, που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...