MINI Vision Urbanaut: Αυτοκίνητο ή camper του αύριο ;

Κοινοποίησε το άρθρο

Το BMW Group είναι έτοιμο να αποκαλύψει το φυσικό μοντέλο του MINI Vision Urbanaut που θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τη χωρική φιλοσοφία και τη χρήση βιώσιμων υλικών.

Το MINI οραματίζεται το μέλλον του με τη μορφή ενός οχήματος-συντρόφου για αξέχαστες στιγμές, που ονομάζουμε “MINI moments”. Εμπνευσμένες από την ερώτηση «Τι είδους εμπειρίες θέλω να έχω με το όχημά μου;», αυτές αποτελούν την εννοιολογική πλατφόρμα για το MINI Vision Urbanaut – για τις στιγμές που ταξιδεύουμε και για τις άλλες που είμαστε στατικοί. Αυτό ακριβώς εκφράζεται με τα MINI moments “Chill”, “Wanderlust” και “Vibe”.

Το εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματος μεταμορφώνονται ανάλογα με τη στιγμή ΜΙΝΙ και για να προσδώσουν στην εμπειρία το ιδανικό σκηνικό και περιβάλλον.

Το άρωμα, ο ήχος και ο κρυφός φωτισμός εμπλουτίζουν τη βασική διάθεση που ενεργοποιεί η επιλεγμένη στιγμή ΜΙΝΙ. Τη μεταμόρφωση του αυτοκινήτου μέσα από τις διαφορετικές στιγμές μπορεί επίσης κάποιος να βιώσει πραγματικά στο φυσικό μοντέλο του MINI Vision Urbanaut.

Η στιγμή Chill σας καλεί να πάρετε μία αναπνοή και να κάνετε μία παύση εδώ και τώρα. Το αυτοκίνητο γίνεται ο χώρος σας, ένα καταφύγιο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να εργαστείτε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ενώ το πίσω κάθισμα (Cosy Corner) ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις και στην ανάκλιση, η φωτιζόμενη γέφυρα (Loop) είναι εμπνευσμένη από τον πράσινο θόλο τροπικού δάσους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης του φωτισμού.

Στην κεντρική περιοχή, το στρογγυλό όργανο μεταμορφώνεται σε φωτιστικό, καταργώντας οθόνες ή διακόπτες που θυμίζουν περιβάλλον αυτοκινήτου.

 

To Wanderlust είναι η μοναδική στιγμή MINI όπου το MINI Vision Urbanaut οδηγείται από οδηγό ή αυτόνομα. Σε αυτή τη στιγμή, το εσωτερικό γίνεται ιδανικό για οδήγηση ή για αυτόνομη λειτουργία, και επιτρέπει στους πελάτες να ανακαλύψουν εκ νέου τη ρομαντική διάσταση του ταξιδιού. Όταν ο πελάτης θέλει να οδηγήσει ο ίδιος, με ένα πάτημα του λογοτύπου MINI εμφανίζονται το τιμόνι και τα πεντάλ. Και η διεπαφή χρήστη στο στρογγυλό, κεντρικό όργανο προσαρμόζει επίσης τα οπτικά στοιχεία της. Μαζί με την απεικόνιση της διαδρομής, πρόσθετες πληροφορίες ταξιδιού, όπως σημεία ενδιαφέροντος και ώρα άφιξης, προβάλλονται εδώ για όσους βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Η στιγμή Vibe εστιάζει στο χρόνο που περνάμε με τους άλλους – παντοιοτρόπως. Ανοίγοντας την πλαϊνή πόρτα και αναδιπλώνοντας το παρμπρίζ δημιουργείται ένα σκηνικό υποδοχής που ‘θολώνει’ τα όρια μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού. Το κεντρικό στρογγυλό όργανο γίνεται κέντρο ελέγχου πολυμέσων.

Ένα animation γραφικών ισοσταθμιστών που κινείται στο ρυθμό τη μουσικής προβάλλεται στις επιφάνειες των εμπρός/πίσω ζαντών και του Loop πάνω από τον πάγκο των πίσω καθισμάτων, δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε κλαμπ. Μπορεί να αποκτήσει ακόμα και εμφάνιση φορητού ηχοσυστήματος τύπου boombox.

Τέλος υπάρχει και η τέταρτη επιλογή, το εξατομικεύσιμο “my moment”, που διευρύνει τις δυνατότητες των χρηστών να εξατομικεύσουν τη σχεδίαση του οχήματός τους σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.