Ντοβιτσιόζο: “Δεν προσπαθώ να έχω θέση στο MotoGP, αλλιώς θα το είχα πετύχει με διαφορετικό τρόπο”

Κοινοποίησε το άρθρο

O Αντρέα Ντοβιτσιόζο υπογράμμισε σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Sky Italy ότι δεν θα γυρίσει πίσω στο MOTO GP με κάθε κόστος, αλλά αφήνει ανοικτή την πιθανότητα να αντικαταστήσει τον Μαρκ Μάρκεθ στην Honda για το 2021.

Αφού έχασε την θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati και δεν κατάφερε να πάρει μια θέση test rider, που θα του εξασφάλιζε την επιστροφή του το 2022, ο Ντοβιτσιόζο επέλεξε να μην αγωνιστεί στην σεζόν του 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Μαρκ Μαρκέθ έκανε την τρίτη εγχείρηση στο δεξί χέρι που έσπασε στην Χερέθ της Ισπανίας  τον περασμένο Ιούλιο, με τον Ντοβιτσιόζο να ακούγεται έντονα για να τον αντικαταστήσει σε κάποιους αγώνες της φετινής σεζόν.

Ο μάνατζερ του 34χρονου Ιταλού αναβάτη, Σιμόνε Μπατιστέλα ανέφερε στο Sky Italy την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ντοβιτσιόζο είναι σε θέση να επιστρέψει στην δράση σε περίπτωση που τον χρειαστεί η Χόντα.

Ο Ντοβιτσιόζο δήλωσε στο Sky Italy ότι: “Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αλλά αυτήν την στιγμή δεν ψάχνω την επιστροφή με κάθε κόστος.

Με ενδιαφέρουν μόνο δουλειές συγκεκριμένου τύπου, οπότε αν υπάρχει η πιθανότητα για επιστροφή στο MotoGP το 2021 ή το 2022, θα είμαι ο πρώτος που θα χαρώ για να συζητήσω για αυτό”.

Σχετικά με το αν θα τρέξει με την Χόντα στο pre-season test στο Κατάρ τον επόμενο μήνα, υπογράμμισε ότι: ¨Εξαρτάται από το ποια θα είναι η πρόταση της Χόντα, δεν είναι απλό κάλεσμα”.

Ο Ντοβιτσιόζο συνέχισε λέγοντας ότι: “Πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός, μια επιθυμία να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Εάν πρέπει να υπάρχει μια τέτοια ιδέα, ίσως γίνει έως το 2022, οπότε (αν πραγματοποιηθεί) θα είμαι ο πρώτος που θα είμαι ευτυχισμένος.

Είμαι συνηθισμένος να κάνω τα πράγματα σωστά, οπότε αν υπάρχει η πρόθεση και η επιθυμία και των δύο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό. Δεν προσπαθώ να έχω θέση στο  MotoGP, αλλιώς θα το είχα πετύχει με διαφορετικό τρόπο”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης