BMW C 400 X & C 400 GT : Αναβάθμιση για τα μεσαία scooter

Κοινοποίησε το άρθρο
BMW C 400 X

BMW C 400 X & C 400 GT : Αναβάθμιση για τα μεσαία scooter με σημαντικές, τεχνικές βελτιστοποιήσεις και με νέα χρώματα και στιλιστικές εκδόσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

Θέλοντας να διατηρήσει τη διαχρονική τους αξία, η BMW Motorrad αναβαθμίζει τώρα τα δύο μεσαία scooters με σημαντικές, τεχνικές βελτιστοποιήσεις και με νέα χρώματα και στιλιστικές εκδόσεις.

 Ισχυρός, μονοκύλινδρος κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές EU -5 με ηλεκτρονικό γκάζι ( E  gas ), νέο σύστημα διαχείρισης και βελτιστοποιημένο, φυγοκεντρικό συμπλέκτη.

Όπως και πριν, χρησιμοποιείται ο αποδοτικός μονοκύλινδρος κινητήρας με ισχύ 25 kW (34 hp) στις 7.500 σαλ. και ροπή 35 Nm στις 5.750 σαλ.

Η μετάδοση ισχύος γίνεται μέσω ενός κιβωτίου CVT (Continuously Variable Transmission) και ενός στρεπτικά άκαμπτου ψαλιδιού με πρωτοποριακό ρουλεμάν έδρασης για ελάχιστους κραδασμούς και, κατά συνέπεια, μέγιστη άνεση.

BMW C 400 GTΠληρώντας τις τρέχουσες προδιαγραφές EU 5, τα νέα C 400 X και C 400 GT παραμένουν ιδανικοί σύντροφοι για μία δυναμική, ξέγνοιαστη οδική εμπειρία scooter.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει το λεγόμενο ηλεκτρονικό γκάζι (E-gas) και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πεταλούδα γκαζιού, καθώς και νέο σύστημα διαχείρισης κινητήρα με νέο έλεγχο στροφών ρελαντί.

Μεταξύ των βελτιστοποιήσεων είναι ένα τροποποιημένο πλέγμα κυψελών και η επίστρωση του καταλυτικού μετατροπέα, ένας ευρυζωνικός αισθητήρας οξυγόνου, τροποποιήσεις στην κυλινδροκεφαλή, ο νέος αισθητήρας στο κάλυμμα της γεννήτριας και μία ανάλογα προσαρμοσμένη ηλεκτρολογική πλεξούδα.

Ο ρυθμιστής στροφών ρελαντί στο φιλτροκούτι έχει καταργηθεί και ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται πλέον μέσω μιας βαλβίδας παράκαμψης πεταλούδας γκαζιού και ενός συστήματος στροβιλισμού.

Εκτός από τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές EU-5, το αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης εντυπωσιάζει τους αναβάτες κυρίως με μία ακόμα πιο ομαλή και ευαίσθητη απόκριση του γκαζιού καθώς και με την αυξημένη σταθερότητα στο ρελαντί.

BMW C 400 XΠλέον του E-gas και του νέου συστήματος διαχείρισης κινητήρα, τα βελτιστοποιημένα ελατήρια για το φυγοκεντρικό συμπλέκτη συμβάλλουν επίσης στη σταθερότερη λειτουργία του κινητήρα. Οι ανοχές στα ελαφρώς σκληρότερα ελατήρια μειώθηκαν, ενώ αυξήθηκαν ελαφρώς οι στροφές επανα-σύμπλεξης.

Λόγω των μειωμένων ανοχών, ελαττώθηκε και η μεταβολή των στροφών κατά την αποσύμπλεξη, ενώ εκμηδενίστηκε η υστέρηση σύμπλεξης – που περιστασιακά εμφανιζόταν στο προηγούμενο μοντέλο.

Automatic Stability Control ( ASC ) με αυτόματη ρύθμιση και αυξημένη ποιότητα ελέγχου. Έγκριση τύπου για πλήρη τελική ταχύτητα τώρα και για την Κίνα.

Στο πλαίσιο της τεχνικής αναβάθμισης των νέων C 400 X και C 400 GT, έχει βελτιστοποιηθεί και το ASC (Automatic Stability Control), το οποίο πλέον ρυθμίζεται αυτόματα, π.χ. όταν κατά την αλλαγή ελαστικών, τα νέα ελαστικά είναι διαφορετικά από αυτά της πρώτης τοποθέτησης – στο προηγούμενο σύστημα η διαδικασία αυτή γινόταν μηχανικά.

Επιπλέον, το νέο ASC είναι σχεδιασμένο για πολύ μικρότερους συντελεστές τριβής από πριν. Αυτό γίνεται αντιληπτό στην οδήγηση, λόγω της πολύ πιο άμεσης και διακριτικής απόκρισης – κυρίως σε βρεγμένες και ολισθηρές επιφάνειες. Δεν χρειάζεται πλέον απενεργοποίηση του ASC.

BMW C 400 GTΜέχρι τώρα, τα δύο οχήματα είχαν έγκριση τύπου στην Κινεζική αγορά για ταχύτητες έως 129 km/h. Η νομοθεσία της Κίνας έχει αλλάξει και τώρα μπορούν να λάβουν έγκριση τύπου για πλήρη τελική ταχύτητα 139 km/h όπως στις υπόλοιπες αγορές.

Σύστημα φρένων με νέες εμπρός δαγκάνες και μανέτες εμπρός και πίσω φρένων με την ίδια διαδρομή. Αποθηκευτικός χώρος με βελτιστοποιημένο φωτισμό και θύρα φόρτισης USB .

Το σύστημα φρένων των νέων C 400 X και C 400 GT έχει επίσης αναβαθμιστεί. Χάρη στις νέες δαγκάνες, το σύστημα φρένων με δύο δίσκους εμπρός προσφέρει τώρα πιο σταθερό και σαφές σημείο πίεσης καθώς και βελτιωμένη επαναφορά των εμβόλων στις δαγκάνες.

Επιπλέον, η αριστερή μανέτα του πίσω φρένου και η δεξιά για το εμπρός έχουν πλέον την ίδια διαδρομή, για πιο συμμετρική αίσθηση φρεναρίσματος.

Ο βελτιστοποιημένος φωτισμός του αποθηκευτικού χώρου (χωρητικότητας 31 l, 45 l με Flexcase) κάτω από τη σέλα βελτιώνει σημαντικά την άνεση.

Το φως έρχεται από πάνω και όχι από τα πλάγια, για καλύτερο φωτισμό. Πλέον της παροχής ρεύματος 12-volt, στο δεξί ντουλαπάκι της ποδιάς έχει τοποθετηθεί τώρα μία θύρα φόρτισης USB.

Δύο νέα ελκυστικά χρώματα για το κάθε scooter και στιλιστικές εκδόσεις “ Sport ” ( C 400 X ) και “ Triple Black ” ( C 400 GT ).

Όπως και πριν, τα νέα BMW C 400 X και C 400 GT υιοθετούν τη μοναδική σχεδιαστική γλώσσα της BMW Motorrad.

Η μοντέρνα, προηγμένη εμφάνιση αντικατοπτρίζει άριστα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW Motorrad. Τα νέα μεσαία scooters της BMW Motorrad προσφέρονται σε τρεις διαφορετικές χρωματικές εκδόσεις.

C 400 X.

  • Βασικό φινίρισμα Blackstorm metallic.
  • Προαιρετικό φινίρισμα Granite Grey metallic (+ 50,00 € στη Γερμανία).
  • Style Sport (Blackstorm metallic/Racingblue metallic matt, + 200,00 € στη Γερμανία).

 C 400 GT.

  • Βασικό φινίρισμα Alpine White.
  • Προαιρετικό, φινίρισμα Kallisto Grey metallic (+ 50,00 € στη Γερμανία).
  • Style Triple Black (Blackstorm metallic με matt αυτοκόλλητα, + 200,00 € στη Γερμανία).

 Όλα τα χαρακτηριστικά των BMW C 400 X και C 400 GT με μια ματιά:

  • Ισχυρός, μονοκύλινδρος κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές EU-5 με E-gas, νέο σύστημα διαχείρισης και βελτιστοποιημένος φυγοκεντρικός συμπλέκτης.
  • Βελτιστοποιημένος έλεγχος στροφών ρελαντί.
  • Automatic Stability Control (ASC) με αυτόματη ρύθμιση και βελτιωμένη αίσθηση παρέμβασης.
  • Σύστημα φρένων με νέες δαγκάνες μπροστά, σαφές σημείο πίεσης και μανέτες εμπρός και πίσω φρένων με την ίδια διαδρομή.
  • Αποθηκευτικός χώρος σέλας με βελτιστοποιημένο φωτισμό και θύρα φόρτισης USB στο δεξί ντουλαπάκι της ποδιάς.
  • Δύο νέα ελκυστικά χρώματα για το κάθε scooter και στιλιστικές εκδόσεις “Sport” (C 400 X) και “Triple Black” (C 400 GT).