Εντυπωσιακή νίκη του Pedrosa στο MotoGP της Μαλαισίας

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο αναβάτης της Honda Dani Pedrosa (Repsol Honda Team RC213V) κέρδισε μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα της Honda στον 17o αγώνα του πρωταθλήματος MotoGP στη Μαλαισία

, ξεκινώντας από την πρώτη θέση της γραμμής εκκίνησης. Με τη νίκη αυτή οι αναβάτες της Honda κέρδισαν τους τελευταίους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος στο Motegi, στο Phillip Island και τώρα στην Sepang.

Ο περσινός πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team RC213V) ήταν ο άτυχος της μονομαχίας με τον Valentino Rossi (Yamaha), στην προσπάθεια για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του μετά από επαφή με τον αναβάτη της YAMAHA.

To ατύχημα των δύο αναβατών διερευνήθηκε από το Διευθυντή του αγώνα, ο οποίος επέβαλε τρεις βαθμούς ποινής στον Rossi για «σκόπιμη επαφή» με το Marquez, χωρίς αυτό να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.

4110  ti16158

Η νίκη του Pedrosa στο Malaysian Grand Prix, αποδεικνύει ότι ο νυν πρωταθλητής στα 125cc και δύο φορές πρωταθλητής στα 250cc ξεπέρασε με απόλυτη επιτυχία τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή του πρωταθλήματος μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε υποστεί στο χέρι του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τους τρεις πρώτους αγώνες του θεσμού. Στο Malaysian Grand Prix κέρδισε την pole position για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς να χάσει ούτε μία στιγμή την πρώτη θέση και να τερματίσει με διαφορά 3,6 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Jorge Lorenzo (Yamaha).