Το νέο Nissan JUKE κατακτά βαθμολογία 5 αστέρων στο NCAP

Κοινοποίησε το άρθρο

Το ολοκαίνουργιο Nissan JUKE, έλαβε την κορυφαία αξιολόγηση πέντε αστέρων για το 2019 από το Independent European New Car Assessment Program (Euro NCAP), με επαίνους για την αντοχή του και την κορυφαία στην κατηγορία του  τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 1ο τρίμηνο του 2024

Η ανοδική πορεία τη αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα συνεχίζεται. Αν και τον Μάρτιο σημειώθηκε μείωση των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών. Μικρομεσαία και SUV επιλέγουν οι...

Ράλι Στερεάς Ελλάδας 2024

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος ξεκίνησε από την...Στερεά Ελλάδα με τους Σωκράτη Τσολακίδη-Γιώργο Πολυζώη να φτάνουν τελικά στη νίκη και τα αυτοκίνητα της κατηγορίας...

Η ALFA ROMEO Milano αλλάζει όνομα!

Η ALFA ROMEO αναγκάζεται να μετονομάσει τη πολυσυζητημένη Milano μετά από έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία. Και το νέο όνομα αυτής: Junior   Η πολυαναμενόμενη Milano έφερε...

Στην προστασία των ενηλίκων επιβατών το νέο μοντέλο βαθμολογήθηκε με 94% και στην προστασία των παιδιών με 85%, τοποθετώντας το ψηλά στην κατηγορία των μικρών SUV, για το 2019. Αυτό συμβαίνει χάρη στην προηγμένη ενισχυμένη δομή του JUKE, καθώς και στην χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής  σε περιοχές – κλειδιά  για τη βελτίωση της ακαμψίας,  επιτρέποντας ταυτόχρονα την απορρόφηση και τη διάχυση της δύναμης πρόσκρουσης, πριν φθάσει στην κυψέλη ασφαλείας των επιβατών.

Η προσεκτική χρήση αυτών των ειδικών μετάλλων, επέτρεψε επίσης στη Nissan να βελτιώσει την ορατότητα σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια. Οι κολόνες Α μεταξύ του παρμπρίζ και των πλαισίων των θυρών  έχουν γίνει λεπτότερες, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν την αντοχή τους,  λόγω της στρατηγικής χρήσης χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής. Τη νύχτα, η ορατότητα βελτιώνεται περαιτέρω χάρη στους στάνταρ προβολείς LED, οι οποίοι αυξάνουν το πεδίο ορατότητας στα 10 μέτρα.

 

Αξιοσημείωτη προστασία των ευάλωτων χρηστών των οδών

Το JUKE πέτυχε βαθμολογία 81% στους ποδηλάτες και στους πεζούς. Το Nissan JUKE διαθέτει διάφορα βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως  η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης, η οποία προειδοποιεί τον οδηγό και εφαρμόζει τα φρένα αν το αυτοκίνητο αντιληφθεί κίνδυνο πρόσκρουσης  με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Αυτό είναι στάνταρ σε όλα τα νέα εξοπλιστικά πακέτα του JUKE και όχι μόνο στις πλουσιότερες εκδόσεις, εξασφαλίζοντας  στον οδηγό του την ευελιξία και τη διασκεδαστική οδήγηση του δικού του Nissan JUKE, χωρίς να θυσιάζει την ασφάλεια.

Υποστήριξη ασφαλείας

Το Euro NCAP αναγνωρίζει ότι είναι πάντοτε προτιμότερο να αποφεύγεται η πρόκληση ατυχημάτων και για τον λόγο αυτό δίνει πόντους στην τεχνολογία που βοηθά τον οδηγό να αποφύγει συγκρούσεις. Το σύστημα αξιολόγησης του 2019, επιδοκιμάζει μοντέλα που υπερβαίνουν τις νομικές απαιτήσεις ασφάλειας,  “αντανακλώντας”  με αυτό τον τρόπο τις τελευταίες κορυφαίες καινοτομίες ασφάλειας στην αγορά.

Και σε αυτή την περίπτωση, το JUKE σημείωσε μια υψηλή βαθμολογία με σκορ 73%,  χάρη στις τεχνολογίες του  Nissan Intelligent Mobility. Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχεται μια ολοκληρωμένη σουίτα από αυτές τις έξυπνες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης υποστήριξης  οδήγησης Nissan ProPILOT.  Πρόκειται για  ένα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση, εξαλείφοντας το άγχος των μακρινών μετακινήσεων  και της βαριάς κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους, διατηρώντας αυτόνομα το JUKE στη λωρίδα κυκλοφορίας του, με μια σταθερή και ασφαλή απόσταση από τα άλλα αυτοκίνητα.

Το μοντέλο διαθέτει επίσης την Παρέμβαση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Intervention), μια ακόμα πρωτιά για την κατηγορία των μικρών SUV. Η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το JUKE  πίσω στη λωρίδα του. Παράλληλα, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας  (Rear Cross Traffic Alert) αποτρέπει τις συγκρούσεις κατά την έξοδο με όπισθεν από τους χώρους στάθμευσης.

Το τεστ της αξιολόγησης, έγινε με Nissan JUKE DIG-T 117 N-Connecta, με το τιμόνι στα αριστερά, αν και το Euro NCAP επιβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα ισχύουν για όλα τα νέα JUKE.

Ο Marco Fioravanti, Αντιπρόεδρος Προϊοντικού Σχεδιασμού της  Nissan Europe, δήλωσε: “Είμαστε τόσο υπερήφανοι που μας απονεμήθηκε η υψηλότερη βαθμολογία ασφαλείας από τo Euro NCAP. Η χρήση προηγμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα υψηλής αντοχής, καθώς και η τεχνολογία Nissan Intelligent Mobility, μπορούν να προσφέρουν μια απολαυστική και ευέλικτη  οδήγηση,  με βελτιωμένη σφαιρική προστασία.”

Το Euro NCAP δοκιμάζει ανεξάρτητα τα αυτοκίνητα από το 1997, μετρώντας τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα που διατίθενται προς πώληση, σε σχέση με τα συνεχώς εξελισσόμενα κριτήρια αξιολόγησης. Εκτός από τη δοκιμή της πραγματικής φυσικής αντοχής των αυτοκινήτων, σε διάφορες προσομοιωμένες συγκρούσεις, ο οργανισμός δοκιμάζει και βαθμολογεί την τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων.

Οι τιμές του νέου Nissan JUKE ξεκινούν από τις 17.900€ για την αρχική έκδοση Energy με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και από τις 20.900€ με το αυτόματο κιβώτιο επτά  ταχυτήτων DCT (διπλού συμπλέκτη), στην έκδοση Acenta.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/juke-2019.html