Nissan Qashqai (2021): Aποκαλύπτουμε λεπτομέρειες (video+photos)

Κοινοποίησε το άρθρο

Χωρίς αυτό, η Nissan θα είχε πρόβλημα: το Qashqai είναι μακράν το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας, κυρίαρχο στην κατηγορία των SUV.

Τώρα η τρίτη γενιά του συμπαγούς SUV ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο. Η νέα γενιά θα παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Φεβρουαρίου 2021. Όπως είναι συνηθισμένο, έχουν διαρρεύσει εικόνες και όχι μόνο…

Σας αποκαλύπτουμε μέρος του μπροστινού μέρους, και πιο συγκεκριμένα το εμπρός φανάρι που δεν δείχνει τόσο σχεδιαστικό ακραίο όσο στο νέο Juke . Το νέο Qashqai υιοθετεί την εμφάνιση από τα αμερικανικά μοντέλα Pathfinder και Armada, πιθανώς για να δημιουργήσει μια παγκόσμια ομοιότητα στην SUV οικογένεια της Nissan.

 

Ταυτόχρονα, η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων (βλ. Παραπάνω). Υπάρχει μια σύντομη ματιά στο εσωτερικό, το οποίο μας έδειξε η μάρκα πριν από λίγο καιρό σε άλλες εικόνες teaser. Τα καθαρά ψηφιακά όργανα και η οθόνη αφής στο ταμπλό είναι εντυπωσιακά. Σε γενικές γραμμές, το πιλοτήριο φαίνεται πολύ πιο ποιοτικό από πριν.

Η Nissan έχει ήδη δώσει στοιχεία για τους κινητήρες : Δεν θα υπάρχει πλέον ντίζελ στο νέο Qashqai. Ο 1.3 βενζινοκινητήρας turbo DIG-T, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να προσφέρεται σε δύο επίπεδα ιπποδύναμης. Παίρνει ήπιο υβρίδιο σύστημα, από τώρα και στο εξής με 140 και 158 ίππους. Μόνο ο πιο ισχυρός κινητήρας διατίθεται προαιρετικά με αυτόματο CVT ή τετρακίνηση.

Μια εντελώς νέα προσθήκη είναι το σύστημα e-Power. Στο Qashqai παρέχει εντυπωσιακά 190 hp και 330 Nm ροπής. Ένα σύνολο 1,5 DIG-T με 157 HP χρησιμοποιείται ως γεννήτρια φορτίζοντας την μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί με ενέργεια ένα ηλεκτρικό μοτέρ

Με το εντυπωσιακό νούμερο των 140 kW το Qashqai 1.5 DIG-T e-Power τροφοδοτείται μόνο ηλεκτρικά, ο κινητήρας καύσης τροφοδοτεί μόνο την γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας.