Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία

Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία: Τα πρώτα μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή έφτασαν στις εκθέσεις επίλεκτων διανομέων που εδρεύουν στις σημαντικότερες Ρωσικές πόλεις. Οι Ρώσοι πελάτες μπορούν πλέον να παραγγέλνουν το επιτυχημένο Opel Grandland X SUV από το Eisenach και το Zafira Life.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

κτεο

Κλειστά τα ΚΤΕΟ μέχρι 7/12 και βλέπουμε – Τί θα γίνει με τους ελέγχους

0
Σε δεύτερη περίοδο αναστολής λειτουργίας μπαίνουν όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης  του δεύτερου κύματος εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η αναστολή θα έχει διάρκεια σε...
μεταχειρισμένα επιβατηγά οχήματα

Νέα δεδομένα για την ταξινόμηση μεταχειρισμένων οχημάτων από το εξωτερικό

0
Επιπρόσθετες διευκρινίσεις για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα αναστολής λειτουργίας δημοσίων και ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων. Μεταχειρισμένες μοτοσικλέτες που εισάγονται από χώρες...
αφαίρεση άδειας οδήγησης

Nέος ΚΟΚ – Σου πήραν το δίπλωμα αν αγνοήσεις αυτές τις πινακίδες

0
Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει ο ΚΟΚ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 4 Δεκεμβρίου. Επίσης επιβάλλεται αφαίρεση άδειας οδήγησης,...

Ο Όμιλος PSA ξεκίνησε την παραγωγή του οικογενειακού πολυμορφικού Zafira Life στο εργοστάσιό του στην πόλη Kaluga, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας. Από το ίδιο εργοστάσιο θα εφοδιάζεται η τοπική αγορά και με Opel Vivaro από τις αρχές του 2020.

«Η σημαντική αύξηση των κερδοφόρων εξαγωγών μας είναι ένας από τους κύριους πυλώνες του εταιρικού μας σχεδίου PACE!. Τώρα, κάνουμε περαιτέρω βήματα προόδου με την επιστροφή μας στη Ρωσία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller. «Τα επόμενα χρόνια θα αυξήσουμε σταδιακά τη δέσμευσή μας στη χώρα, διευρύνοντας την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων μας. Προγραμματίζεται ένα τουλάχιστον σημαντικό λανσάρισμα Opel κάθε χρόνο. Όπως σε κάθε αγορά, κορυφαία μας προτεραιότητα είναι η κερδοφόρος ανάπτυξη, με ταυτόχρονη υψηλού επιπέδου  ικανοποίηση πελάτη.»

«Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία και πρόκειται για σημαντικό γεγονός. Είναι πλεονέκτημα το ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργοστάσιο της Kaluga για τοπική παραγωγή εξ αρχής. Είμαστε ευτυχείς που προσφέρουμε στους Ρώσους πελάτες ένα ανταγωνιστικό και υψηλής ποιότητας προϊόν, το οποίο βασίζεται στις τελευταίες εξελίξεις της Γερμανικής μηχανολογίας» δήλωσε ο Paul Willcox, CEO της περιοχής Ευρασίας.

Η γερμανική μάρκα έχει μακροχρόνια παράδοση και εξαιρετική φήμη στη Ρωσία. Με την επιστροφή της στη Ρωσική αγορά, η Opel θα ενισχύσει την παρουσία του Groupe PSA στην περιοχή της Ευρασίας. Η Ρωσία είναι μία μεγάλη, στρατηγικά σημαντική και ελκυστική αγορά με πολλές δυνατότητες.

Αρχικά, 11 διανομείς σε κομβικές Ρωσικές πόλεις όπως Moscow, St. Petersburg, Stavropol, Rostov, Ryazan, Tyumen ή Nizhiny Novgorod, θα είναι συνεργάτες της Opel. Ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί από του χρόνου και στο εγγύς μέλλον θα αυξηθεί περαιτέρω.

Μία επιθετική εξαγωγική τακτική είναι ένας από τους πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου PACE! της Opel/Vauxhall που θα συμβάλλει στη βιώσιμη κερδοφορία της εταιρείας. Η απόφαση για επιστροφή στη Ρωσική αγορά  – μετά την αποχώρηση εξ αιτίας της σφοδρής οικονομικής κρίσης το 2015 – αποτελεί μέρος αυτού του σχεδίου, που προσβλέπει στην ανάπτυξη της μάρκας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις παγκόσμιες αγορές. Στόχος είναι, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, το 10% των πωλήσεων της Opel να προέρχεται από χώρες εκτός της βασικής Ευρωπαϊκής αγοράς.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η μάρκα ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στις εξαγωγικές αγορές Ασίας, Αφρικής και Ν. Αμερικής όπου ήδη δραστηριοποιείται σήμερα, ενώ θα κάνει την είσοδό της σε περισσότερες από 20 νέες αγορές μέχρι το 2022. Για  παράδειγμα, από το επόμενο έτος ήδη, η Opel θα εξάγει οχήματα στην Κολομβία και το Εκουαδόρ.