OPEL Frontera : Επιστροφή στο μέλλον

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο OPEL Frontera υπόσχεται άνετες αστικές μετακινήσεις και ευχάριστες αποδράσεις, ενώ φυσικά θα μπαίνει και στην…πρίζα

 

Το Frontera επιστρέφει στην οικογένεια της OPEL. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο gonews.gr το νέο μοντέλο δανείζεται μόνο το όνομα από το καθαρόαιμο SUV που γνωρίσαμε τη δεκαετία του 90 και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας με την ISUZU.

Το σύγχρονο Frontera, είναι ένα διασκεδαστικό, όπως υποστηρίζει η OPEL και ευρύχωρο SUV, το οποίο θα διατίθεται ως υβριδικό με τεχνολογία 48V και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Θα είναι ιδανικό για αστικές διαδρομές, αλλά και για μακρινά ταξίδια.

Εξωτερικά, ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της OPEL ενώ στη μαύρη μάσκα ξεχωρίζει το νέο σήμα της μάρκας. Υπάρχουν ακόμα προβολείς Eco LED, μια τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα στο κατώτερο τμήμα του οχήματος και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας σε σχήμα «φτερού».
Ιδιαίτερα προτεταμένοι είναι οι θόλοι των τροχών, ενώ η πλευρική όψη αποκαλύπτει τη χαρακτηριστική κολόνα C.

Στο μοντέρνο εσωτερικό, ο έξυπνος σχεδιασμός συναντά την πρακτικότητα. Τα φαρδιά οριζόντια διακοσμητικά στον πίνακα οργάνων και στις πόρτες διευρύνουν οπτικά την ήδη ευρύχωρη καμπίνα. Τις εντυπώσεις κερδίζει το χαρακτηριστικό, πλήρως ψηφιακό cockpit, το Pure Panel.

Με τις δύο οθόνες 10 ιντσών και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Multimedia, καθώς και το νέο τιμόνι. Η OPEL ακολουθεί με συνέπεια τη φιλοσοφία του ‘Detox’, υπόσχοντας μέγιστη άνεση και ελάχιστη απόσπαση της προσοχής του οδηγού, με στόχο την απομάκρυνση κάθε μορφής ψηφιακού άγχους.

Το Frontera θα ικανοποιήσει και όσους θέλουν να κάνουν τα πάντα με το κινητό τους τηλέφωνο. Μετά τη σύνδεση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, το smartphone του χρήστη μετατρέπεται σε πίνακα ελέγχου του infotainment του αυτοκινήτου, αλληλεπιδρώντας επίσης με τα χειριστήρια στο τιμόνι.
Αξιοπρόσεκτα θα είναι και τα καθίσματα με το νέου μοντέλου. Το πατενταρισμένο χαρακτηριστικό Intelli-Seat των μπροστινών καθισμάτων παρέχει καλύτερη υποστήριξη στο κάτω τμήμα της σπονδυλικής στήλης και εξασφαλίζει εξαιρετική άνεση, ακόμα και κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών.
Επιπλέον, τα καθίσματα ξεχωρίζουν για την ποιοτική κατασκευή τους, αλλά και για την εντυπωσιακή αντίθεση που δημιουργούν οι ραφές. Για τα καθίσματα θα είναι διαθέσιμη και μια επένδυση από ένα πλήρως βιώσιμο, ανακυκλωμένο υλικό.

Ο διασκεδαστικός χαρακτήρας του νέου μοντέλου ενισχύεται από μια σειρά έξυπνων λύσεων. Για παράδειγμα, η φόρτιση των κινητών συσκευών θα είναι πιο εύκολη από ποτέ, χάρη στον ασύρματο φορτιστή και τις θύρες USB. Δύο θύρες είναι διαθέσιμες στο μπροστινό μέρος και άλλες δύο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Μεγαλύτερες συσκευές, όπως τα tablet, αποθηκεύονται με ασφάλεια στην κεντρική κονσόλα, όπου ένας εύκαμπτος ιμάντας τις συγκρατεί στη θέση τους. Τις καθημερινές ανάγκες μεταφοράς αντικειμένων στο εσωτερικό καλύπτουν πρόσθετοι ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι με αντιολισθητική επένδυση από καουτσούκ. Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς επωφελούνται από τις ενσωματωμένες θήκες για smartphone, οι οποίες βρίσκονται στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Μεγάλες δυνατότητες έχει και ο χώρος αποσκευών του Frontera. Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια διάταξη, προσφέρει περισσότερα από 460 λίτρα χωρητικότητας, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.600 λίτρα.

Η διαιρούμενη κατά 60:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων προσθέτει στην ευελιξία, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα δεύτερο πάτωμα για τον χώρο φόρτωσης. Επιπλέον, όσοι θέλουν να μεταφέρουν περισσότερες αποσκευές ή θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυνατότητα φόρτωσης οροφής που ξεπερνά τα 200 κιλά, θα μπορούν να επιλέξουν τις προαιρετικές πρακτικές ράγες οροφής.

Όπως είπαμε, το νέο OPELθα είναι διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά και με υβριδικά σύνολα τεχνολογίας 48V. Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης που θα επιλεχθεί, το Frontera υπόσχεται ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, χάρη στην ειδική ρύθμιση του πλαισίου. Οι μηχανικοί στο Russelsheim εστίασαν στη βελτιστοποίηση του ελέγχου του αμαξώματος και στην απόδοση των οδηγικών χαρακτηριστικών, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά του πάντως το σύγχρονο Frontera, αν και ακολουθεί το δρόμο της ηλεκτροκίνησης, σε αντίθεση με το παρελθόν, θα απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...