OPEL Grandland 2024 : Η επόμενη ημέρα (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Με το νέο Grandland ολοκληρώνεται ο εξηλεκτρισμός της OPEL, ενώ παράλληλα εμφανίζονται πολλά από τα «φουτουριστικά» στοιχεία που θα έχουν πλέον τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας

 

 

 

Το νέο OPEL Grandland είναι ένα καθαρόαιμο γερμανικό αυτοκίνητο και το δείχνει. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο Russelsheim και θα κατασκευάζεται στο Eisenach. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της OPEL που επωφελείται από την πλατφόρμα του ομίλου Stellantis, STLA Medium για τα ηλεκτρικά οχήματα. Με την παρουσία και του αμιγώς ηλεκτρικού Grandland, δεν υπάρχει πλέον μοντέλο της OPEL που να μην είναι και ηλεκτρικό.

Το νέο Grandland έχει 173 χιλιοστά επιπλέον μήκος, 19 χιλ. επιπλέον ύψος και 64 χιλ. επιπλέον πλάτος σε σχέση με τον προκάτοχό του. Οι διαστάσεις του πλέον (μήκος 4.650 χιλ. πλάτος 1.905 χιλ. ύψος 1.660 χιλ.) το καθιστούν ένα από τα πιο επιβλητικά μοντέλα της κατηγορίας των C SUV.

Αισθητικά πάντως διαθέτει πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που εισήγαγε το εντυπωσιακό πρωτότυπο Experimental. Όπως είναι το 3D Vizor, που συνδυάζεται με το φωτιζόμενο λογότυπο Opel Blitz και αποτελούν τη νέα έκφραση της χαρακτηριστικής μάσκας της OPEL.

Το νέο, φωτιζόμενο έμβλημα συνοδεύεται από μια ακόμη καινοτομία φωτισμού. Το κορυφαίο Intelli-Lux Pixel Matrix HD. Το σύστημα διαθέτει περισσότερα από 50.000 στοιχεία (51.200 για την ακρίβεια, με 25.600 σε κάθε πλευρά) για την κατανομή φωτός υψηλής ευκρίνειας.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα διερχόμενα οχήματα ή άλλα αντικείμενα ανιχνεύονται από μια κάμερα και τα φώτα Intelli-Lux Pixel Matrix HD αποκόπτουν αυτά τα οχήματα/αντικείμενα με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα φωτισμού Matrix Light.
Επιπλέον, τα νέα κινούμενα σχέδια καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού με γραφική προβολή μπροστά από το όχημα, δίνουν ήδη μια πρόγευση για τις δυνατότητες του συστήματος στο μέλλον.

Στο πίσω μέρος, η χαρακτηριστική υπογραφή φωτισμού “compass”, που περιλαμβάνει το φωτιζόμενο έμβλημα “OPEL”, κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε μοντέλο παραγωγής.
Η δίχρωμη οροφή και οι ζάντες αλουμινίου, έως και 20 ίντσες ολοκληρώνουν την εικόνα του νέου Grandland.

Οι αυξημένες διαστάσεις και το μακρύ μεταξόνιο των 2.784 χιλιοστών υπόσχονται αυξημένη ευρυχωρία στην καμπίνα και τον χώρο αποσκευών. Οι επιβάτες στο πίσω μέρος έχουν 20 χιλ. περισσότερο χώρο για τα πόδια από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν κατά 40:20:40, δημιουργώντας έτσι έναν χώρο φόρτωσης έως και 1.641 λίτρα. Το νέο Grandland πάντως προσφέρει και στο εσωτερικό του, πάνω από 35 λίτρα αποθηκευτικών χώρων για μικροαντικείμενα.

Στο εσωτερικό του νέου Grandland ακολουθείται ένα οριζόντιο θέμα, με γραμμές που διατρέχουν τον πίνακα οργάνων μέχρι τις πόρτες, ενισχύοντας την αίσθηση πλάτους και ευρυχωρίας. Η ελαφρώς προσανατολισμένη προς τον οδηγό κεντρική οθόνη των 16 ιντσών και η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα συμπληρώνουν την εικόνα.

Πίσω από το τιμόνι, ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων παρέχει βασικές πληροφορίες και, σε συνδυασμό με την οθόνη Intelli-HUD head-up display, επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρωθεί στην οδήγηση, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει χειροκίνητα ή αυτόματα τη λειτουργία Pure Mode. Η λειτουργία αυτή μειώνει το περιεχόμενο στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, την head-up display και την κεντρική οθόνη, εξασφαλίζοντας ακόμα λιγότερη απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση τη νύχτα ή στη βροχή.

Το εσωτερικό προσφέρει επίσης μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία, χάρη στα βραβευμένα εργονομικά καθίσματα AGR της OPEL. Διαθέτουν ηλεκτρικά μαξιλαράκια, για τη βελτίωση της πλευρικής άνεσης, αλλά και λειτουργία εξαερισμού και μασάζ για τον οδηγό.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπeι να γίνει στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου μοντέλου. Χάρη στην αρχιτεκτονική της νέας πλατφόρμας, τη νέα επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας με χωρητικότητα έως και 98 kWh, τον ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και πλήθος χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αντλία θερμότητας, το νέο Grandland Electric θα είναι σε θέση να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και περίπου 700 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, υπόσχεται ότι θα απαιτούνται σύντομες στάσεις για την επαναφόρτισή του. Σε έναν δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης, θα χρειάζονται περίπου 26 λεπτά, για την επαναφόρτισης της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της.

Όσοι πάντως προτιμούν άλλα συστήματα κίνησης από μια αμιγώς ηλεκτρική επιλογή, θα μπορούν να επιλέξουν το Grandland Plug-in Hybrid με ηλεκτρική αυτονομία έως και 85 χλμ. και το Grandland Hybrid με τεχνολογία 48V.

Το νέο Grandland πάντως υπόσχεται να προσφέρει μια δυναμική και άνετη οδηγική εμπειρία. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στα αμορτισέρ με τεχνολογία επιλεκτικής απόσβεσης ανάλογα με τη συχνότητα. Αυτή η τεχνολογία δημιουργεί ένα δεύτερο υδραυλικό κύκλωμα στον θάλαμο του αμορτισέρ, για να προσαρμόζει μηχανικά τη δύναμη απόσβεσης σε σχέση με τη συχνότητα.

Ανάλογα με την κατάσταση, τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στυλ οδήγησης, επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης για άνετη ολίσθηση σε υψηλές συχνότητες, καθώς και για ένα σπορ στυλ οδήγησης με πιο άμεση επαφή με τον δρόμο σε χαμηλές συχνότητες.

Το κορυφαίο SUV της OPEL θα προσφέρει και μια εκτεταμένη σειρά από συστήματα υποστήριξης οδηγού. Όπως το αυτόματο Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το σύστημα προηγμένης αναγνώρισης οδικών σημάτων και το In Crash Braking, ένα σύστημα που βοηθά στην αποφυγή δευτερεύουσας σύγκρουσης σε περίπτωση ατυχήματος.

Επίσης, θα διατίθεται προαιρετικά το σύστημα Drive Assist 2.0, το οποίο ενσωματώνει πολυάριθμα ηλεκτρονικά βοηθήματα και τα συνδυάζει με ημιαυτόματη υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και έξυπνη προσαρμογή ταχύτητας. Δεν χρησιμοποιεί μάλιστα μόνο αισθητήρες, αλλά και over-the-air ενημερώσεις από το διαδίκτυο.

Το νέο OPEL Grandland αναμένεται στην Ελλάδα μετά το Φθινόπωρο του 2024.

 

https://gonews.gr/opel/opel-experimental-%ce%b6%cf%89%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%b4%ce%b9-video/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Tο αυτοκίνητο της Naomi Campbell στις Κάννες

Η BMW χρησιμοποιεί επίσης τα φώτα της δημοσιότητας στις Κάννες για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού οχήματος, το οποίο δημιουργήθηκε για τα...μάτια της Naomi Campbell       Για...

FORD Mustang Mach-E από…δοχεία γιαουρτιού

Η FORD κατάφερε να μειώσει το βάρος της Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα προερχόμενη από τα γιαούρτια       Για την FORD Mustang Mach-E έχουν...

ALFA ROMEO Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport (video)

  Οι εκδόσεις Super Sport επιστρέφουν στην γκάμα της ALFA ROMEO για να τονίσουν τα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της...

Ηλεκτρονικός έλεγχος οχημάτων για ΚΤΕΟ και ασφάλειες

Η εποπτεία των οχημάτων με την ηλεκτρονική διασταύρωση, αναμένεται να μειώσει τα ανασφάλιστα αλλά και αυτά που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό...

DS εμπνευσμένα από τον Antoine de Saint Exupéry

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του Antoine de Saint Exupéry είναι η νέα συλλογή της DS Automobiles, που αποτελείται από DS 3,...

Ράλι Ακρόπολις 2024 με εκκίνηση 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρθενώνα

  Με σημαντικά διαφοροποιημένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, διαδρομή θα διεξαχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις του 2024         Το σήμα κατατεθέν του Ράλι...

NISSAN Ariya με έκπτωση 8.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό NISSAN Ariya γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, αφού η NISSAN το προσφέρει με νέες επιπλέον εκπτώσεις     Το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, είναι αναμφίβολα το σήμα...

Ράλι Πορτογαλίας 2024 : Στο ρυθμό του Ogier (video)

  Ο Sebastien Ogier έγινε ο πρώτος οδηγός με έξι νίκες στο Ράλι Πορτογαλίας καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο WRC       Ο Ogier είναι πλέον ο πιο...