Opel Vivaro : Πόσα χρόνια υπάρχει στην αγορά ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Opel Vivaro

Πόσα χρόνια υπάρχει το Opel Vivaro ; Πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα Vivaro έχουν κατασκευαστεί συνολικά, κάτι που υπογραμμίζει όχι μόνο την εμπορική επιτυχία και τη δημοτικότητα του μοντέλου, αλλά και τη σημασία των LCVs για την Opel.

Η νέα, τρίτη γενιά διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου 2019, με τη γκάμα να περιλαμβάνει όχι μόνο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις αλλά και το πλήρως ηλεκτρικό Vivaro-e – την υλοποίηση μιας ιδέας που γεννήθηκε το 2010 με το Vivaro-e Concept.

Το Vivaro είναι προϊόν μιας κοινοπραξίας μεταξύ Opel και Renault.

Το Δεκέμβριο του 1996, οι εταιρείες συμφώνησαν να προσφέρουν στους πελάτες τα πλεονεκτήματα της προηγμένης μηχανολογίας τους και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV).

Μέσω της κοινοπραξίας, η Opel κατάφερε γρήγορα να διακρίνει ευκαιρίες για LCV βάρους έως 3,5 Τ (GVW).

Το Opel Arena – ο άμεσος πρόγονος του Vivaro – ήρθε στην αγορά μόλις 12 μήνες αργότερα και ακολούθησε το Movano, τον Ιανουάριο του 1999.

Η Opel και η Renault επένδυσαν αμφότερες ποσό 700€ εκατομμυρίων στην εξέλιξη και παραγωγή του Vivaro.

Χρειάστηκαν μόλις 35 μήνες για την υλοποίηση του project, με τους εταίρους να έχουν μοιραστεί τις ευθύνες.

05-Opel-Vivaro-A-70337

Η Renault επικεντρώθηκε στη διάταξη των χώρων και τους κινητήρες, ενώ η Opel ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή.

Η παραγωγή του Vivaro και του αδελφικού μοντέλου Renault Trafic ξεκίνησε στο εργοστάσιο Οχημάτων IBC στο Luton της Αγγλίας.

Το Vivaro γιορτάζει φέτος τος 20ά του γενέθλια! Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση των Βρυξελών για Ελαφρά Επαγγελματικά Οχήματα τον Ιανουάριο του 2001, το van του Γερμανού κατασκευαστή έγινε η αιχμή του δόρατος στη στρατηγική ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Opel.

Η πρώτη γενιά Vivaro είναι επίσης πρόγονος του σημερινού International Van of The Year – του πλήρως ηλεκτρικού και μηδενικών ρύπων Opel Vivaro-e.