OpelConnect: Ο αντικαταστάτης του Opel OnStar

Κοινοποίησε το άρθρο

Λανσάρονται οι υπηρεσίες OpelConnect, χάρη στις οποίες οι οδηγοί αυτοκινήτων Opel θα είναι άριστα συνδεδεμένοι και προστατευμένοι. Με ζωντανή πλοήγηση (live navigation), online πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας, κλήση οδικής βοήθειας και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω εφαρμογής, θα νιώθουν επίσης μεγαλύτερη ξεγνοιασιά.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες OpelConnect και άλλες πληροφορίες θα είναι προσπελάσιμες μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου (συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto) ή μέσω smartphone με την εφαρμογή myOpel. Το πακέτο OpelConnect κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) (ημέρες για το κοινό, 12-22 Σεπτεμβρίου).

 

Σε περίπτωση ενεργοποίησης των αερόσακων ή των ζωνών ασφαλείας σε ένα ατύχημα, μία κλήση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιείται αυτόματα προς το Κέντρο Λήψης Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης – Public Safety Answering Point (PSAP)4. Εάν δεν υπάρξει απάντηση από το όχημα, το Κέντρο στέλνει πληροφορίες σχετικές με το ατύχημα στις υπηρεσίες διάσωσης, όπως η ώρα που διαδραματίστηκε το περιστατικό, η θέση του εμπλεκόμενου οχήματος και η κατεύθυνση του ταξιδιού.

Κλήση έκτακτης ανάγκης μπορεί να ενεργοποιηθεί και χειροκίνητα, πιέζοντας πάνω από δύο δευτερόλεπτα τον κόκκινο διακόπτη SOS στην οροφή του αυτοκινήτου, πάνω από τον καθρέπτη.

Η κλήση οδικής βοήθειας συνδέει τον οδηγό με την υπηρεσία Opel mobility. Σημαντικές πληροφορίες όπως θέση και διαγνωστικά δεδομένα, ώρα συμβάντος, θερμοκρασίες νερού και λαδιού και προειδοποιήσεις, μπορούν να αποστέλλονται αυτόματα, εάν ο οδηγός το επιθυμεί.

Οι οδηγοί μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής myOpel και της υπηρεσίας Κατάσταση & Πληροφορίες Οχήματος5. Διατίθενται δεδομένα όπως χιλιομετρική κάλυψη, μέση κατανάλωση καυσίμου, διαστήματα σέρβις και ανεφοδιασμοί, καθώς και μία υπενθύμιση για προσεχές σέρβις. Εκτός από τον ιδιοκτήτη, ενημερώνεται και ο εξουσιοδοτημένος επισκευαστής Opel για τα διαστήματα σέρβις, ώστε να δρομολογείται το σχετικό ραντεβού.