Νέο 508: Tα sedan δεν έχουν πλέον κοινό; Για ρωτήστε καλύτερα την Peugeot…

Κοινοποίησε το άρθρο

Σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων τελευταίων λανσαρισμάτων μας και της επιθετικής στρατηγικής στην κατηγορία των SUV με τα PEUGEOT 2008, 3008 και 5008, χρειαζόμασταν ένα μοντέλο στην κορυφή της γκάμας που θα συνεχίσει να ταράζει τα νερά στην αγορά και θα προκαλέσει αίσθηση. Και είναι γεγονός ότι στο segment D ο ανταγωνισμός μας είναι οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανιες στον κόσμο.

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, το παραδοσιακό segment D μετά από μία 10ετία πτωτικής πορείας, τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί. Κάτω από την πίεση μιας ευρείας γκάμας επιλογών που έχουν οι πελάτες της κατηγορίας και ειδικά από τα SUV, τα μεγάλα sedan ανακάμπτουν μέσω της προσφοράς μοντέλων από τους premium κατασκευαστές, που διακρίνονται τόσο από μεγάλη ποικιλία αμαξωμάτων όσο και από ισχυρή ταυτότητα.

Με αυτό το σκεπτικό, οι σχεδιαστές του νέου PEUGEOT 508 προσπάθησαν να καταστήσουν σαφή τον μοναδικό τους στόχο: να αποστασιοποιηθούν από το συμβατικό 4θυρο αμάξωμα 3 όγκων και να στραφούν προς ένα coupé με πέντε πόρτες.

 

Οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι συμπαγείς: το συνολικό μήκος έχει μειωθεί στα 4,75μ. από τα 4,83μ. του προηγούμενου 508, γεγονός που του εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία. Στη δημιουργία της εικόνας του κουπέ συντελεί και το μικρό ύψος των πλευρικών παραθύρων αλλά και η απουσία πλαισίου από τις πόρτες. Τα πάντα πάνω στο αμάξωμα παίζουν το ρόλο τους στην αεροδυναμική: το καπό έρχεται «πρόσωπο» με το παρμπρίζ, τα παράθυρα δεν έχουν πλαίσιο, οι αρμοί έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, οι τροχοί γεμίζουν ιδανικά τους θόλους, η κλασική κεραία απουσιάζει. Η PEUGEOT εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την πείρα και την τεχνογνωσία της με στόχο να αναβαθμίσει την αισθητική και την ποιότητα του νέου 508.

Εσωτερικό που ξεχωρίζει χάρη στο PEUGEOT i-Cockpit®

Μπαίνοντας κανείς στο νέο PEUGEOT 508 είναι σαν να μπαίνει σε έναν καινούριο κόσμο, προσανατολισμένο στην ποιότητα και την πρωτοτυπία. Το βλέμμα πέφτει αμέσως στον εντυπωσιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει στη νέα έκδοση του μοναδικού PEUGEOT i-Cockpit®.

Από το 2012 που παρουσιάστηκε στο PEUGEOT 208, το i-Cockpit® εξελίχθηκε με κάθε νέο μοντέλο της PEUGEOT. Από το 2008, στο 308 και στα πιο πρόσφατα SUV, τα PEUGEOT 3008 και 5008, οι τρεις γενιές του PEUGEOT i-Cockpit® έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στα μοντέλα της μάρκας του λιονταριού.

Τα βασικά στοιχεία του PEUGEOT i-Cockpit® είναι :

  • Το τιμόνι μικρών διαστάσεων
  • Η κεντρική οθόνη αφής
  • Το Head-up Display με την υψηλής ευκρίνειας (HD) ψηφιακή οθόνη 12,3’’

Το νέο PEUGEOT 508 εφοδιάζεται με νέας γενιάς κινητήρες Euro 6.2 PureTech και BlueHDi (με βελτιωμένη τεχνολογία καταλύτη SCR) που επιτυγχάνουν κορυφαία επίπεδα εκπομπών CO2 στην κατηγορία τους. Αυτά τα επίπεδα απόδοσης είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτα καθώς λαμβάνουν υπόψη τους νέους τεχνικούς περιορισμούς και τη διαδικασία WLTP, η οποία επιδιώκει να εναρμονίσει τα εγκεκριμένα επίπεδα δοκιμών κατανάλωσης με τα επίπεδα κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Το νέο PEUGEOT 508 προσφέρεται με δύο εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης1.6 PureTech:

  • 6 PureTech 180 S&S EAT8
  • 6 PureTech 225 S&S EAT8 (αποκλειστικά στο 508 GT),

ο οποίος σε συνδυασμό με τις σπορ ρυθμίσεις της ενεργητικής ανάρτησης του βασικού εξοπλισμού εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά και τρεις εκδόσεις των κινητήρων diesel 1.5 και 2.0 BlueHDi:

  • 5 BlueHDi 130 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (ο μοναδικός συνδυασμός με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων)
  • 5 BlueHDi 130 S&S EAT8
  • 0 BlueHDi 180 S&S EAT8