PEUGEOT Inception: Η έναρξη του…εξηλεκτρισμού (video)

Με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Inception, η PEUGEOT ανοίγει το δρόμο για τον ριζικό μετασχηματισμό της.

«Η φιλοδοξία μας είναι απλή. Να κάνουμε την PEUGEOT την κορυφαία ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη μέχρι το 2030» δήλωσε η CEO της γαλλικής φίρμας, η Linda Jackson.
Η ηλεκτρική…επανάσταση για την PEUGEOT έχει ήδη ξεκινήσει αφού το 2023, ολόκληρη η γκάμα της θα εξηλεκτριστεί, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα λανσαριστούν πέντε νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Το ξεκίνημα της νέας εποχής σηματοδοτεί το επαναστατικό πρωτότυπο Inception, που παρουσιάστηκε πρόσφατα.
Σήμερα, οι τεχνολογίες και ο σχεδιασμός του παραπέμπουν σε μελλοντικό μοντέλο. Διαθέτει όμως όλα αυτά τα…καλούδια που σύντομα θα δούμε στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Η σχεδιαστική του φιλοσοφία δεν έχει στόχο μόνο να εντυπωσιάσει, όπως τα περισσότερα πρωτότυπα, που συνήθως δεν τα ξαναβλέπουμε. Γιατί ο σχεδιασμός του Inception μας δείχνει πως θα είναι τα μοντέλα της PEUGEOT από το 2025 και μετά.
Απλουστευμένες, αλλά εντυπωσιακές γραμμές και έντονη χρήση γυαλιού είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του. To μήκος του φτάνει τα 5 μέτρα ενώ το ύψος του είναι μόλις 1,35μ. Ο εξοπλισμός του όμως, πριν κάποια χρόνια ήταν προνόμιο μόνο των αυτοκινήτων του…James Bond! Ίσως και του…Kitt, του αυτοκινήτου του Ιππότη της ασφάλτου!


Πλησιάζοντας το Inception, στην επιφάνεια των θυρών εκπέμπονται διάφορα μηνύματα, όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας! Άλλωστε η τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει, αναγνωρίζει τον οδηγό για να ρυθμίζει διάφορα στοιχεία, όπως το κάθισμα, τη θερμοκρασία και τις προτιμήσεις πολυμέσων. Φυσικά διαθέτει πολυάριθμους αισθητήρες για να συλλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η καμπίνα του είναι καλυμμένη από μια γυάλινη επιφάνεια 7,25 τ.μ. ενώ ο διάκοσμός της παραπέμπει σε βιντεοπαιχνίδια. Δεν υπάρχει συνηθισμένο τιμόνι, αλλά διάφορα ψηφιακά χειριστήρια! Στο κέντρο του συστήματος ελέγχου Hypersquare υπάρχει μια οθόνη, σαν tablet, που δείχνει τις βασικές πληροφορίες, ενώ ο κλιματισμός, η ένταση του ηχοσυστήματος και διάφορα άλλα εμφανίζονται στα δύο πλαϊνά πάνελ. Οι προδιαγραφές του όμως μπορούν να υιοθετήσουν και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Έτσι, όταν μελλοντικά ο οδηγός θα είναι ουσιαστικά ένας απλός επιβάτης, χωρίς οδηγικές…υποχρεώσεις, θα εμφανίζεται μια μεγάλη πανοραμική οθόνη, παρέχοντας μια διαφορετική εμπειρία στις μετακινήσεις!

Το…τετρακίνητο PEUGEOT Inception, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με απόδοση κοντά στους 680 ίππους, που εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις. Για να επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αυτονομία του. Η οποία φτάνει τα 800 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση! Η μπαταρία των 100 kWh πάντως, με 1 λεπτό επαναφόρτισης μπορεί να εξασφαλίσει 30 χιλιόμετρα κίνησης ή 150 χιλιόμετρα με 5 λεπτά στην…πρίζα!
Όλα αυτά δεν θα τα δούμε σε κάποια…κινηματογραφική αίθουσα. Αλλά σύντομα στους δρόμους. Γιατί το PEUGEOT Inception μας δείχνει τον, εξωπραγματικό αν αυτά τα διαβάζαμε πριν μερικά χρόνια, δρόμο που ακολουθεί πλέον η αυτοκίνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ράλι Μόντε Κάρλο! Νικητής, για ένατη φορά, ο Ogier. (video)

Ο Sebastien Ogier έδωσε μαθήματα στους νεότερους οδηγούς στον πρώτο αγώνα της χρονιάς τερματίζοντας, χωρίς να απειληθεί, πρώτος με το TOYOTA Yaris στο Μόντε...

Χρώματα αυτοκινήτων: Ο ρόλος τους στην ασφάλειά μας

Τα χρώματα των αυτοκινήτων συχνά συσχετίζονται με τα ατυχήματα. Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα; Ποια μας κάνουν να...ξεχωρίζουμε στο δρόμο;   Του Ηλία Ματζαβά Η επιλογή του...

DACIA Spring Extreme: Ανήσυχο και προσιτό

Η νέα έκδοση Extreme του DACIA Spring, διαθέτει ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και αναβαθμισμένες δυνατότητες κίνησης που δεν περιορίζονται στις αστικές μετακινήσεις. Το DACIA Spring, το οποίο...

F1 In Schools Greece 2023: Τα κορίτσια σε θέση…οδηγού!

Με στόχο την υποστήριξη ομάδων του F1 in Schools Ελλάδας που θα αποτελούνται αποκλειστικά από κορίτσια ξεκινά η δράση "F1 in Schools Greece 2023...

JEEP Avenger: Έρχεται στην Ελλάδα με τιμή έκπληξη

Το JEEP Avenger ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά, με άμεση δυνατότητα παραγγελίας και τις πρώτες αφίξεις των αυτοκινήτων να αναμένονται το δεύτερο...

MAZDA MX-30 e-Skyactiv R-EV: Η επιστροφή του ρότορα

Το MAZDA MX-30 e-Skyactiv R-EV είναι ένα plug-in hybrid μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα ως γεννήτρια! Η MAZDA, από το 1967 είχε ως...σήμα κατατεθέν της τους...