PEUGEOT Inception: Η έναρξη του…εξηλεκτρισμού (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Inception, η PEUGEOT ανοίγει το δρόμο για τον ριζικό μετασχηματισμό της.

«Η φιλοδοξία μας είναι απλή. Να κάνουμε την PEUGEOT την κορυφαία ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη μέχρι το 2030» δήλωσε η CEO της γαλλικής φίρμας, η Linda Jackson.
Η ηλεκτρική…επανάσταση για την PEUGEOT έχει ήδη ξεκινήσει αφού το 2023, ολόκληρη η γκάμα της θα εξηλεκτριστεί, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα λανσαριστούν πέντε νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Το ξεκίνημα της νέας εποχής σηματοδοτεί το επαναστατικό πρωτότυπο Inception, που παρουσιάστηκε πρόσφατα.
Σήμερα, οι τεχνολογίες και ο σχεδιασμός του παραπέμπουν σε μελλοντικό μοντέλο. Διαθέτει όμως όλα αυτά τα…καλούδια που σύντομα θα δούμε στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Η σχεδιαστική του φιλοσοφία δεν έχει στόχο μόνο να εντυπωσιάσει, όπως τα περισσότερα πρωτότυπα, που συνήθως δεν τα ξαναβλέπουμε. Γιατί ο σχεδιασμός του Inception μας δείχνει πως θα είναι τα μοντέλα της PEUGEOT από το 2025 και μετά.
Απλουστευμένες, αλλά εντυπωσιακές γραμμές και έντονη χρήση γυαλιού είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του. To μήκος του φτάνει τα 5 μέτρα ενώ το ύψος του είναι μόλις 1,35μ. Ο εξοπλισμός του όμως, πριν κάποια χρόνια ήταν προνόμιο μόνο των αυτοκινήτων του…James Bond! Ίσως και του…Kitt, του αυτοκινήτου του Ιππότη της ασφάλτου!


Πλησιάζοντας το Inception, στην επιφάνεια των θυρών εκπέμπονται διάφορα μηνύματα, όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας! Άλλωστε η τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει, αναγνωρίζει τον οδηγό για να ρυθμίζει διάφορα στοιχεία, όπως το κάθισμα, τη θερμοκρασία και τις προτιμήσεις πολυμέσων. Φυσικά διαθέτει πολυάριθμους αισθητήρες για να συλλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η καμπίνα του είναι καλυμμένη από μια γυάλινη επιφάνεια 7,25 τ.μ. ενώ ο διάκοσμός της παραπέμπει σε βιντεοπαιχνίδια. Δεν υπάρχει συνηθισμένο τιμόνι, αλλά διάφορα ψηφιακά χειριστήρια! Στο κέντρο του συστήματος ελέγχου Hypersquare υπάρχει μια οθόνη, σαν tablet, που δείχνει τις βασικές πληροφορίες, ενώ ο κλιματισμός, η ένταση του ηχοσυστήματος και διάφορα άλλα εμφανίζονται στα δύο πλαϊνά πάνελ. Οι προδιαγραφές του όμως μπορούν να υιοθετήσουν και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Έτσι, όταν μελλοντικά ο οδηγός θα είναι ουσιαστικά ένας απλός επιβάτης, χωρίς οδηγικές…υποχρεώσεις, θα εμφανίζεται μια μεγάλη πανοραμική οθόνη, παρέχοντας μια διαφορετική εμπειρία στις μετακινήσεις!

Το…τετρακίνητο PEUGEOT Inception, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με απόδοση κοντά στους 680 ίππους, που εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις. Για να επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αυτονομία του. Η οποία φτάνει τα 800 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση! Η μπαταρία των 100 kWh πάντως, με 1 λεπτό επαναφόρτισης μπορεί να εξασφαλίσει 30 χιλιόμετρα κίνησης ή 150 χιλιόμετρα με 5 λεπτά στην…πρίζα!
Όλα αυτά δεν θα τα δούμε σε κάποια…κινηματογραφική αίθουσα. Αλλά σύντομα στους δρόμους. Γιατί το PEUGEOT Inception μας δείχνει τον, εξωπραγματικό αν αυτά τα διαβάζαμε πριν μερικά χρόνια, δρόμο που ακολουθεί πλέον η αυτοκίνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

PEUGEOT 9X8 2024 : Μπαίνει στη μάχη με αξιώσεις (video)

  Αποκαλύφθηκε το PEUGEOT 9X8 προδιαγραφών 2024, το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA     Το εντυπωσιακό PEUGEOT 9X8, ανανεώθηκε και ετοιμάζεται να...

KIA K4 : Η επιστροφή των σεντάν

To K4 είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που μας αποκαλύπτει πως θα είναι τα μελλοντικά σεντάν της ΚΙΑ     Σε μια εποχή που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμπλουτίζουν...