Νέο Renault CAPTUR: Ψάχνει για αντίπαλο !

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο Renault CAPTUR είναι ένα μοντέλο – σταθμός για τη Renault, καθώς είναι ο ηγέτης στην κατηγορία με τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου τα τελευταία χρόνια στις διεθνείς αγορές.

Τo Groupe Renault επέλεξε την Ελλάδα για την Παγκόσμια Δημοσιογραφική Παρουσίαση ενός από τα πιο σημαντικά του νέα μοντέλα. Το Renault CAPTUR είναι το best seller στην κατηγορία του στην Ευρώπη, από το 2013 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του, έχοντας πουλήσει συνολικά πάνω από 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα σε όλες τις αγορές που διατίθεται παγκοσμίως.

Τον προηγούμενο χρόνο, το μοντέλο διατήρησε την ηγετική του θέση έχοντας πουλήσει πάνω από 215.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

 

Αναβαθμισμένο ποιοτικά και εξοπλιστικά με όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, το νέο γαλλικό μοντέλο αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση στην κατηγορία.

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις και πιο εντυπωσιακό σε σχεδίαση από τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο ξεφεύγει από τα στενά όρια της κατηγορίας των compact crossover και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών. Βασίζεται σε μία τελείως καινούρια πλατφόρμα (CMF–B) που του δίνει τη δυνατότητα να είναι απόλυτα δικτυωμένο, να κάνει χρήση τεχνολογιών ασφαλείας που του επιτρέπουν επίπεδο 2 αυτόνομης οδήγησης, ενώ αποτελεί και το πρώτο plug–in υβριδικό μοντέλο της Renault.

Παράλληλα, παραμένει απόλυτα λειτουργικό, με συρόμενο πίσω κάθισμα και χώρο αποσκευών 536 λίτρων, αλλά και απόλυτα προσαρμόσιμο στο στυλ του κάθε οδηγού, με δυνατότητα 90 συνδυασμών χρωματικής εξατομίκευσης στο εξωτερικό και το εσωτερικό του.

Όσον αφορά στους κινητήρες, εκτός από τον 1.3 turbo βενζίνης με τους 130 και 155 PS, αλλά και τον 1.0 με 100 και 120 PS, θα δούμε επίσης και μία plug-in hybrid έκδοση με την ονομασία E-Tech. Το υβριδικό σύνολο θα συνδυάζει τον 1.600άρη βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 9,8 kWh, προσφέροντας αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για τουλάχιστον 50 km.

Η διάθεση του all-new Renault Captur στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.