RENAULT 17: Ρετρό πειραματισμοί (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Το θρυλικό RENAULT 17, ανασχεδιάστηκε και ανακατασκευάστηκε, διατηρώντας πολλά από τα στοιχεία του αρχικού μοντέλου και πλέον είναι έτοιμο να μπει στην πρίζα.

 

 

Η RENAULT μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάσει πρωτότυπα, αλλά και νέα μοντέλα παραγωγής, τα οποία παραπέμπουν σε αυτοκίνητα από το παρελθόν. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το νέο ηλεκτρικό RENAULT 5 E-Tech, το οποίο έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του θρυλικού 5.

Πρόσφατα η RENAULT κάλεσε ταλέντα του Ora Ïto, ενός από τους πιο avant-garde σχεδιαστές της γενιάς του, να εφεύρουν εκ νέου την αισθητική του RENAULT 17.

Το R17, που κυκλοφόρησε το 1971, ήταν η επιτομή της ιδεαλιστικής προοπτικής της δεκαετίας του 1970. Ήταν ένα σπορ κουπέ με «καθαρές» γραμμές. Κυκλοφόρησε ως κουπέ τεσσάρων θέσεων ή ως κάμπριο. Ήταν προσθιοκίνητο με διαμήκη κινητήρα, στη συνέχεια διαθέσιμο με ψεκασμό καυσίμου, αλλά και σημαντικά χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Το RENAULT 17 ήταν ταυτόχρονα υψηλής τεχνολογίας και κομψό, με τις γωνιακές γραμμές του και το εσωτερικό του σχεδιασμένο για απαιτητικούς πελάτες. Πάνω από 92.000 μονάδες κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1971 και του 1979.

Το σύγχρονο R17 electric restomod x Ora Ïto, είναι βασισμένο στη μονοκόκ δομή του αρχικού μοντέλου. Έχει την ίδια καμπίνα, πόρτες, παράθυρα, τζάμια, τσιμούχες και κάτω μέρος του αμαξώματος.

Το αμάξωμα είναι 17 εκατοστά φαρδύτερο για καλύτερο κράτημα στο δρόμο. Ο σχεδιασμός των φτερών και των τροχών του δίνουν μια εμφάνιση που είναι εντυπωσιακή και κομψή.
Οι προβολείς έχουν τη μορφή τεσσάρων ορθογώνιων μονάδων με στρογγυλεμένες γωνίες, ενώ τα πίσω φώτα σχηματίζουν μια ενιαία λωρίδα.

Το πλαίσιο από ανθρακονήματα με τις φλας γραμμές του κρατά το βάρος σε μόλις 1,4 τόνους. Το Galactic Brown χρώμα αμαξώματος είναι μια πρωτότυπη απόχρωση που αναπτύχθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό, το R17 restomod έχει διατηρήσει τα αρχικά πρότυπα άνεσης. Με μια σειρά από αλλαγές στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα. Τα καθίσματα έχουν επανασχεδιαστεί γύρω από την αρχική δομή «πέταλου».

Με νέες ταπετσαρίες εμπνευσμένες από τον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης. Σατέν με ελικοειδή από μαλλί Merino για το καφέ ύφασμα και ένα λεπτό, ελαφρύ, μακρύ και χοντρό μαλλί bouclé για το μπεζ ύφασμα.

Ως σύγχρονο όχημα, το R17 διαθέτει κεντρική οθόνη με το γνωστό γραφικό περιβάλλον της RENAULT και τέσσερις μικρές γεωμετρικές οθόνες πίσω από το τιμόνι. Οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τα καντράν του αρχικού μοντέλου.

Αν και με ρετρό διαθέσεις, το συγκεκριμένο RENAULT 17…μπαίνει στην πρίζα. Με το τοποθετημένο στο πίσω μέρος πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης να αποδίδει 270 ίππους.

Οι άνθρωποι της RENAULT υποστηρίζουν ότι πρόκειται για είναι ένα μοναδικό μοντέλο και όχι ο πρόδρομος ενός μελλοντικού οχήματος παραγωγής. Αλλά τα ίδια έλεγαν όταν παρουσιάστηκαν και τα προηγούμενα ρετρό φουτουριστικά δημιουργήματά τους.

 

 

RENAULT 4Ever Trophy: Σύγχρονο, ηλεκτρικό 4L

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Antonio Banderas οδηγεί την MERCEDES-BENZ E-Class της κόρης του (video)

Ο Antonio Banderas, η κόρη του Stella και η MERCEDES-BENZ E-Class είναι οι πρωταγωνιστές μιας ταινίας μικρού μήκους.     Μια ιστορία με οικογενειακές στιγμές του Antonio...

BENTLEY Flying Spur: Τετράπορτο supercar 782 ίππων (video)

Η τέταρτη γενιά της BENTLEY Flying Spur, συνεχίζει να θεωρείται το απόλυτο πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων, αφού είναι ακόμα ισχυρότερη.     Η νέα BENTLEY Flying Spur...

KIA EV9: Συλλέκτης βραβείων

Η σχεδιαστική πρωτοτυπία του KIA EV9 είχε ως αποτέλεσμα να προσθέσει ένα ακόμα βραβείο, εμπλουτίζοντας την πλούσια συλλογή του, μόλις έναν χρόνο μετά από...

Παρκάρισμα: Oι Ευρωπαίοι που δυσκολεύονται περισσότερο – Που κατατάσσονται οι Έλληνες

Συμβουλές στο διαδίκτυο αναζητούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί για το πως θα καταφέρουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Κάτι για το οποίο μάλλον δεν αγχώνονται...

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Σε…διακοπές η αγορά

Η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πάτησε...φρένο τον Αύγουστο. Με τις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών να παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο...

DS SM Tribute: Η ιστορία ξαναγράφεται (video)

Η SM Tribute είναι μια σχεδιαστική άσκηση πάνω σε ένα ιστορικό μοντέλο της CITROEN. Το οποίο με τα σήματα της DS Automobiles πλέον, μας...

KG Mobility: Η εταιρεία που «επιστρέφει» στην Ελλάδα (video)

Η ΚGM είναι άλλη μια εταιρεία μπαίνει ή μάλλον...επιστρέφει στην ελληνική αγορά και μάλιστα δεν προέρχεται από την Κίνα.     Η KGM είναι μια εταιρεία που...