RENAULT 4 E-Tech : Γαλλικό ρετρό «ρεύμα» (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Το RENAULT 4 μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στην γκάμα της μάρκας, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει ένα «λαϊκό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το οποίο θα μπορεί να ικανοποιήσει τις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες.

 

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, η RENAULT βάζει…στην πρίζα, μοντέλα που έγραψαν ιστορία στο παρελθόν. ‘Έτσι, μετά το 5 Ε-Tech, έρχεται η ώρα της επιστροφής και του θρυλικού 4. Το «κατρέλ» όπως το λέγαμε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Φυσικά, από το μοντέλο σύμβολο της δεκαετίας του 60 έχει διατηρηθεί κυρίως το όνομα. Για τη σύγχρονη, εξηλεκτρισμένη μορφή του είχαμε ήδη προετοιμαστεί με το πρωτότυπο 4EVER Trophy.

Σε αντίθεση με το 5 E-Tech που προορίζεται κυρίως για αστικές μετακινήσεις, το 4 electric στοχεύει σε ένα ευρύτερο κοινό. Συμπεριλαμβανομένων και των νέων οικογενειών. Πρόκειται για ένα συμπαγές μοντέλο, μήκους 4,14 μέτρων, το οποίο ανήκει στη δημοφιλέστατη κατηγορία Β.

Χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές, το αισθητικό αποτέλεσμα παραπέμπει στο αρχικό RENAULT 4. Tα μόνιμα φωτιζόμενα πλαίσια των φώτων στη μάσκα, αλλά και το σήμα της RΕNAULT στο κέντρο όμως, μας …προσγειώνουν στην ηλεκτρική εποχή.

Με απεριόριστη θέα στο εξωτερικό περιβάλλον χάρη στην ‘Plein Sud’ ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή του, δηλώνει ξεκάθαρα έτοιμο για περιπέτεια.

Παράλληλα, με την αρθρωτή διάταξη του εσωτερικού και το ευρύχωρο πορτμπαγκάζ των 420 λίτρων, προσαρμόζεται για να ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες.

Το RΕNAULT 4 E-Tech electric ενσωματώνει πλήθος τεχνολογιών. Είτε πρόκειται για τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) και ασφάλειας, είτε για το OpenR Link και το Reno. Το επίσημο avatar της RΕNAULT, που προσφέρουν μοναδική εμπειρία οδήγησης και διαβίωσης στο εσωτερικό του.

Ταυτόχρονα, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Extended Grip, εξασφαλίζουν άνετη οδήγηση, τόσο σε άσφαλτο όσο και σε ανώμαλο οδόστρωμα.

Για την κίνησή του θα υπάρχουν δύο επιλογές ηλεκτροκινητήρων. Η έκδοση Comfort range έχει ηλεκτροκινητήρα 150 ίππων(110kW) με 245 Nm ροπής. Η μπαταρία του είναι ιόντων λιθίου 52 kWh και προσφέρει αυτονομία για 400 χιλιόμετρα. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα ενώ χρειάζεται λιγότερα από 8,5 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα.

Η έκδοση Urban range έχει κινητήρα 120 ίππων(90kW) με ροπή 225 Nm. Η μπαταρία των kWh υπόσχεται αυτονομία για 300 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό RENAULT 4 εφοδιάζεται με έναν νέο αμφίδρομο φορτιστή AC 11 kW.

Συμβατό με τεχνολογίες V2L (τροφοδοσία από το όχημα) και V2G (από όχημα σε δίκτυο). Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μετατραπεί σε πηγή ενέργειας. Αλλά ακόμη και να ενταχθεί στο οικοσύστημα, τροφοδοτώντας ηλεκτρική ενέργεια χωρίς άνθρακα πίσω στο δίκτυο.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι το έχει ποσοστό ανακυκλώσιμων υλικών, που φτάνει το 88,6%. Και όπως είχε δεσμευθεί το Renault Group, το lt 4 E-Tech κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Στις εγκαταστάσεις της Ampere ElectriCity. Το όχημα θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Maubeuge, ο κινητήρας στην Cléon και η μπαταρία από τον Μάρτιο του 2025 στη Douai.

Πρόκειται δηλαδή ξεκάθαρα, για ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αμιγώς γαλλικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

WRC- Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Δείτε το Shakedown και την εκκίνηση (video)

Δείτε την εκκίνηση και το shakedown του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο είναι ο προτελευταίος αγώνας του 2024 για το WRC.     Μετά από συνεχόμενους χωμάτινους...

BMW Σειρά 2 Gran Coupé : Ανανέωση με στόχο την οδηγική απόλαυση (video)

Ανανεωμένα συστήματα κίνησης, βελτιωμένη τεχνολογία ανάρτησης και νέα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης διαθέτει μεταξύ άλλων η ανανεωμένη BMW 2 Gran Coupé.     H Gran Coupé...

ASTON MARTIN DB 12 Goldfinger: Με το «άρωμα» του James Bond (video)

Με τη συλλεκτική DB 12 Goldfinger, η ASTON MARTIN γιορτάζει τα 60 χρόνια συνεργασίας της με τον πράκτορα 007.     Στις περισσότερες από τις περιπέτειές του,...

CITROEN : Παγκόσμιες πρεμιέρες στο Παρίσι (video)

Τα περισσότερα νέα μοντέλα τη ιστορίας της σε εκθέσεις, παρουσίασε η CITROEN στο Παρίσι. Με μια πλήρως ανανεωμένη και ηλεκτροκίνητη γκάμα που φέρει τη...

RENAULT 4 E-Tech : Γαλλικό ρετρό «ρεύμα» (video)

Το RENAULT 4 μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στην γκάμα της μάρκας, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει ένα «λαϊκό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το οποίο θα...

ΒYD Sealion 7: Με ευρωπαϊκό «αέρα»

Το Sealion 7 είναι ένα SUV, φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό, με μέγεθος ιδανικό για τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, το οποίο συμπληρώνει την γκάμα της BYD.     Το Sealion...

TESLA Model Y: Τώρα και επταθέσιο – Τιμές

Η TESLA λανσάρει στην Ευρώπη μια νέα διαμόρφωση καμπίνας στο δημοφιλές Model Y, το οποίο πλέον μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες.   Το TESLA...

GEELY: Έρχεται στην Ελλάδα

Η αυτοκινητοβιομηχανία GEELY ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα με μια σύγχρονη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων.     Η...απόβαση των, προερχόμενων από την Κίνα, αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη...