Η SEAT σχεδιάζει την δική της ηλεκτρική επανάσταση

Κοινοποίησε το άρθρο

 Η SEAT πάει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης με την ηλεκτρική της «επίθεση» σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την ανακοίνωση του SEAT Mii electric και του el- Born, των δύο πρώτων πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας, η CUPRA παρουσιάζει στην φετινή ΙΑΑ το νέο της concept car Tavascan.

Παρόν επίσης θα είναι το νέο SEAT Tarraco FR PHEV, το πρώτο υβριδικό plug-in ηλεκτρικό SUV της μάρκας και το τέταρτο ηλεκτρικό μοντέλο των έξι που ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μέχρι το 2021.

Μετά το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε ειδικά για τη μάρκα, εξοπλισμένο με υβριδικό κινητήρα και προγραμματισμένο για κυκλοφορία στην αγορά το προσεχές έτος, το Tavascan concept car είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της μάρκας CUPRA το οποίο αναπτύχθηκε στην νέα πλατφόρμα MEB.

Η SEAT προσγειώνεται στη Φρανκφούρτη μετά την επίτευξη του υψηλότερου αριθμού των πωλήσεων από τον Ιανουαρίο μέχρι τον Αυγούστο στην ιστορία της. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7,2% με συνολικό όγκο 411,600 αυτοκινήτων.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo δήλωσε ότι “το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης έρχεται σε μια σημαντική χρονική στιγμή για εμάς, με ιστορικά ρεκόρ πωλήσεων και οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η θέση μας επιτρέπει να παραμείνουμε αφοσιωμένοι και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην κινητικότητα για τις μελλοντικές γενιές με λύσεις που θα προσαρμοστούν για το αύριο. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό στοιχείο αυτής της κινητικότητας, όπως και η μικρο-κινητικότητα και η ανάπτυξη λύσεων που ανταποκρίνονται σε αυτήν”.